Yasaklar

-
Aa
+
a
a
a
""

Son dönemlerde toplumda yaşanan cinayet, şiddet ve taciz olayları maalesef ciddi boyutlara ulaştı. Ancak suçu teknolojide aramak ve onu sessizleştirmek; ekonomi, eğitim, adalet ve daha birçok alandaki sorunu çözmemektedir.

Gündelik Hayatın Sosyolojisi’nde, bağımsız araştırmacı Dr. Dilek Torunoğlu Tinay ile 'incel' kavramı üzerinden kadın düşmanlığı, kimlik, etiketler ve işin normatif yapıları üzerine olan 'İş Yerinde İncel’ makalesi üzerine fikir alırkenTeknolojinin Şapkaları'nda ise insanların yapay zeka yanılgılarını ve kullanım biçimlerini masaya yatırdık.

Web sitesinden…

Antroposen Sohbetler'de, doğada ve insan yaşamında hayati bir rol oynayan ve gezegenimizin karmaşık döngülerini anlamamıza yardımcı olan mantarların gizli dünyasına göz attık.

Dünya Mirası Adalar'da, sosyolog, tarihçi Helin Su Kotan ile 1980'lerden sonra Anadolu'dan Adalar’a ekonomik ve sosyolojik göç ile Adalar’ın değişen nüfus yapısını ve sonuçlarını konuştuk.

Sakat Muhabbet'te, 31. Altın Koza Film Festivali'nde izleyiciyle buluşan Yeni Şafak Solarken filminin senaristi ve yönetmeni Gürcan Keltek ve başrol oyuncusu Cem Yiğit Üzümoğlu ile bir araya gelerek, delilik ile sakatlık arasındaki bağlantıya dikkat çektik.

İklim Kuşağı Konuşuyor'da, Dünya'nın 'yaşamsal belirtilerinin' birçoğunun rekor seviyelere ulaştığına dikkat çekerek haftanın önemli iklim haberlerini masaya yatırdık.

Ekokozmopolitan’da, Yaşadığımız geniş coğrafyayı bir derin zaman ve geniș zemin olarak kabul ederek, hikayeyi yeniden umutla kurmak, onarmak ve devamını sağlamak üzere bir araya gelen ANATOPIA'dan Aslıhan Demirtaş, Dilşad Aladağ, Eylül Şenses ve Yasemin Ülgen ile bir araya geldik.

Yas ve umut etmenin imkânı

Psikiyatrist İlker Küçükparlak ile toplumca yaşadığımız güvenlik duygusu tahribatını, yas ve umut etmenin imkânlarını 10 Ekim Ankara Gar Saldırısı’nın yıl dönümünde yeniden hatırlattık.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) ve İş Sanat’ın 25. yılı

9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında 11. kez gerçekleştirilen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali'ni (BIFED) festival Koordinatörü Ethem Özgüven ile konuşurken, İş Sanat’ın Sanat Yönetmeni Defne Turaç ile de İş Sanat'ın 25. yılını, yıl boyunca devam edecek etkinliklerini dinledik.

Açık Radyo podcast