Özlem Teke

-
Aa
+
a
a
a
1999 Depremi ardından, İstanbul'da yıkılan bir alan.
19 Ağustos 2022
Vakayiname'de bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut’la İstanbul ve çevresinde beklenen olası depremi, depremde can ve mal kaybının önüne geçmek için alınabilecek önlemleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda yaptığı çalışmaları konuştuk.
Ömer Madra Açık Radyo stüdyolarında
15 Nisan 2022

Ömer Madra, Açık Radyo 19. Dinleyici Destek Yayını vesilesiyle Vakayiname özel programında programcı koltuğundan konuk koltuğuna geçti ve Açık Radyo'nun kuruluş hikayesini anlattı. 

"8 Mart 2022 hatırası"
15 Mart 2022

Kadın hakları için çalışan STK'ler neler yapıyor, kimlerle ortaklaşa çalışıyor, dayanışma yeterli mi? Türkiye'de kadın hareketi 10 yıl sonra nerede olabilir? Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği'nden Berfu Şeker anlattı.

Nadire Mater'in fotoğrafı
08 Mart 2022

Vakayiname'de, Bağımsız İletişim Ağı ve Bianet'ten gazeteci-yazar Nadire Mater ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Türkiye'de kadın hareketinin dünü ve bugünü üzerine konuştuk.

23 Ağustos 2021

1999 Marmara depreminin 22.yılı haftasında, Altın Saatler programının yapımcılarından, afet gönüllülüğü eğitimcisi Elvan Cantekin ile konuşuyoruz.

04 Mayıs 2021

Ülkemizin ilk çağdaş ressamlarından Mihri Müşfik Hanım kimdi, neler yaptı, dünyada hangi eserleriyle tanındı? Vakayiname’de, bilimde ve sanatta kadınlar serisinin üçüncü programında, Nur Güzeldere anlattı.

21 Nisan 2021

Ülkemizin ilk doktoralı akademisyenlerinden kimyacı Remziye Hisar kimdi, nasıl yaşadı, neler başardı? Bilimde ve sanatta öncü kadınlar serisinin ikinci programında, Prof. Ali Alpar anlatıyor.

13 Nisan 2021

Cumhuriyet'in öncü kadınları kimler? Neler başarmışlar? Ortak özellikleri ne? Niçin layık oldukları kadar tanınmıyorlar? Bilimde ve sanatta kadınlar serisinin ilk programında gazeteci, yazar Özlem Özdemir anlatıyor.

29 Mart 2021

Boğaziçi Üniversitesi elit mi, elitist mi? Elitlik söyleminin rolü ne; siyasette nasıl kullanılıyor? Siyaset bilimciler Aysuda Kölemen (Bard College) ve Ertuğ Tombuş (Humboldt Üniversitesi) ile konuştuk.

08 Mart 2021

Vakayiname’de sosyal psikoloji açısından grup dinamikleri, güç eşitsizliği, ve kutuplaşmayı Prof. Melek Göregenli anlattı.

03 Mart 2021

"Değerler" nedir? "Değerler" ile değer yargılarının farkı. "Değerler" konusu, toplumsal kutuplaşma açısından niçin önemli? Ülkemizde Felsefe alanının gelişmesi için en çok emek vermiş akademisyenlerden, Türkiye Felsefe Kurumu başkanı Prof. İoanna Kuçuradi ile konuştuk.

25 Şubat 2021

Boğaziçi Üniversitesi'nde neler oluyor? Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yaklaşık bir buçuk aydır sürmekte olan haklı mücadelelerini, Doç. Dr. Zeynep Uysal ve Türkü Sakarya aracılığıyla, kendilerinden dinliyoruz.

17 Şubat 2021

Hukuk sistemlerinde mahkemeler arasında uyum niçin önemli? "Alt mahkemeler" bağlayıcılık ilkesine uymamayı seçebilir mi? Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Tolga Şirin ile konuşuyoruz.

09 Şubat 2021

Ülkemizde yolsuzluk ve talan ekonomisi, nasıl bir danışıklı dövüş çarkıyla işliyor? Siyasi otoriterleşmeyle perçinlenen bu döngü kırılabilir mi? Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi siyaset bilimci Dr. Berk Esen anlattı.

01 Şubat 2021

Türkiye'de ana akım medya nasıl bir dönüşümden geçti, şimdi ne durumda? Sosyal medya alternatif bir alan sağlıyor mu? Genç gazeteci adaylarına öneriler. Deneyimli gazeteci Nevşin Mengü ile konuşuyoruz.

26 Ocak 2021

Vakayiname’nin 15 Ocak 2021 tarihli nüsnasında akademik özgürlükler ve üniversitede idari özerklik konusunu, YÖK'ün işlevi ve Boğaziçi Üniversitesi’ni rektör ataması çerçevesinde, Prof. İlker Birbil ile konuştuk.

14 Ocak 2021

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve mezunları, yeni rektör atamasına niçin tepkili? Bu atamanın arka planı; ne yapılmak isteniyor? Akademik özerklik niye önemli? Prof. Reşit Canbeyli ile konuştuk.

06 Aralık 2020

Türkiye'de sürdürülen faz-3 Covid aşısı denemeleri nasıl gidiyor? Yan etki görüldü mü, aşılar güvenli mi? Maskesiz hayat ne zaman mümkün olacak? Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ile konuştuk.

27 Kasım 2020

"Korona kışı" ne zaman sona erecek? Covid-19 için aşının yanı sıra ilaç araştırmaları nasıl gidiyor? Hıfzısıhha Enstitüsü kapatılmamış olsaydı... Prof. Dr. Esin Şenol ile konuştuk.

06 Kasım 2020

İzmir depreminden hayati bir kurtarma hikayesi aktaracağız. GEA Arama Kurtarma ekibi koordinatörü Umut Dinçşahin, Doğanlar Apartmanı'nda gerçekleştirdikleri arama-kurtarma çalışmasını anlattı.