Açık Gazete: 28 Mart 2018

Açık Gazete
-
Aa
+
a
a
a

Haftanın üçüncü Açık Gazete'sinde haftanın başından beri devam ettiğimiz dünyanın çeşitli yerlerinde huzursuzluğun ve bu huzursuzluk karşısında tepkisini dile getirenlerin haberlerini iletmeye devam ettik. ABD'de öğrencilerin silahlanma karşıtı eylemleri,68 kuşağının savaş karşıtı eylemlerinin etkisi ile karşılaştırılıyor, Rusya'nın Kemerova kentindeki alışveriş merkezi yangınında çoğu çocuk 64 kişinin, ihmaller zinciri yüzünden öldüğünün ortaya atılmasıyla yüzlerce kişi protesto için sokağa çıkıyordu.

Kanal İstanbul projesinin ÇED Halkın Katılım Toplantısı yapıldı. Bazı köy ve mahallelerin muhtarları salona yer olmadığı gerekçesiyle alınmazken, projeye karşı söz alanlar polis tarafından engellendi. Fakat buna rağmen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekili Prof. Beyza Üstün itiraz ederek söz aldı ve "Kanal İstanbul tüm İstanbul'u ilgilendiriyor; 15 milyonu buraya sığdıramazsınız. Toplantınız usule ve hukuka aykırıdır" diyerek tepkisini dile getirdi.

Varna'da gerçekleştirilen toplantının etkileri, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen polis baskını soruşturmaların yankısı, Türkiye'nin dahilinde Suriye'de devam etmekte olan savaşın sesleri diğer ele aldığımız konuların arasındaydı.

15. Dinleyici Destek Günleri'nde devam eden Açık Radyo'da, Açık Gazete programının hemen sonunda programcımız Alp Ulagay ve yazar Osman Ulagay'ı konuk ettik. Alp ve Osman Ulagay ile Facebook skandalı üzerinden medyanın durumunu ve Açık Radyo'nun bu kaotik hal içindeki anlam ve önemini konuştuk.