Kulaktan Dolma Tarifler: Fesleğenli Kabak Carpaccio

Kulaktan Dolma Tarifler: Fesleğenli Kabak Carpaccio

10 Temmuz 2007

Yaz için harika bir başlangıç! Kabakların Körpe olması çok önemli. Çekirdekli, kocaman kapaklar işinizi görmez. Kremayı da bulabilirseniz, pastanenizden alın. Mecbur kalmadıkça, paketlenmiş market kremasını tercih etmeyin.

Malzeme:

 

2 Kişilik1 ad. Körpe Kabak150 gr. Mantar8-10 ad. Kiraz Domates10 gr. Frenk Soğanı10 yaprak Fesleğen1 YK. Çiğ Krema1/2 YK. Nar Ekşisi2-3 YK. Sızma ZeytinyağıTuz-Karabiber
Hazırlanışı:

• Mantarları istediğiniz irilikte doğrayın. Tuz, taze çekilmiş karabiber, nar ekşisi ve zeytinyağın bir kısmı, ve birkaç damla limonla harmanlayın.• Kabakları zar inceliğinde halkalar şeklinde kesin. › Eğer çok keskin bir bıçağınız varsa ve bıçak becerinize güveniyorsanız bıçakla kesebilirsiniz. Yoksa, ya bir rendenin dilim kesme yüzeyini yada mutfak robotunun ince halka bıçağını kullanın. › Kabaklar pişmeyeceği için mümkün mertebe ince dilimlenmeli.• Kabakları tabaklara gözünüze hoş gelecek şekilde dizin. Az tuz ekin.• Tabağın ortasına mantarları yerleştirin.• Fesleğen yapraklarını, doğranmış frenk soğanlarını ve ikiye bölünmüş kiraz domatesleri serpiştirin.• Hepsinin üstüne değirmenden karabiber çekin.• Üstlerine sırasıyla, çiğ krema, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin. Fazla bekletmeden servis yapın. (maksimum 15 dakika)

(3 Temmuz 2007 tarihinde Açık Radyo'da Açık Dergi programında 'Kulaktan Dolma Tarifler' köşesinde yayınlanmıştır.)

http://www.kantin.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=22