Haftanın Tadı: Lor Tatlısı

Haftanın Tadı: Lor Tatlısı

22 Ocak 2010

Lor Tatlısı   24 adet 

 

850 gr Ayvalık Loru

4 yemek kaşığı un

Lorun yağ durumuna göre 1-2 yemekkaşığı sızma zeytinyağı

 

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1/3 limonun suyu

 

Loru, un ile beraber iyice karıştırın, eğer yağsız bir lor ise yağı da ekleyin. Unun iyice karıştığından emin olun, yağı öyle ekleyin. Erken karışırsa, un yağla topak topak olur; lorla karışmaz.

 

23-25 gr'lık ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, iki elinizin ayasında yuvarlayıp, sonra da hafifçe bastırın. Tamamen yassılmasın.

 

Yağlanmamış  fırın tepsisine dizin. Aralarında 1-2 cmlik boşluk bırakın.

 

Önceden fansız alt-üst 190 C'ye ısıtılmış fırında 50 dakika, renk alıncaya kadar pişirin.

 

Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker eriyip, şurup kaynayınca içine limon suyu sıkın. Sonra orta ateşte, ağzı açık olarak arada karıştırarak hafifçe koyulaştırın.

 

Tatlılar pişince şurubu dökün. İkisinin de sıcak olması gerekir!

 

Fırını kapatıp şurupladığınız tatlıları fırının içinde 5-10 dakika bekletin.

 

Dışarı çıkarıp, tepsisinde soğutun.

 

Afiyet olsun!