Haftanın Tadı

Haftanın Tadı

12 Ocak 2010

Körili Karnabahar Salatası

 

190 gr. Nohut (1 cup)

½ ad. Pırasa

1 ad. Havuç

Taze Kekik

Defne

Karabiber

2 diş Sarımsak, kabuklu

2 yk. Elma Sirkesi

 

Nohutları geceden ıslatın.

Şişmiş nohutları tencereye temiz su ile koyup, pırasa, havuç, taze kekik, defne, tane karabiber, kabuklu sarımsaklar ile beraber pişirin.

Pişince içindeki pırasa, havuç, defne, kekik ve sarımsakları alıp atın.

Suyun içine sirkeyi tuz ve karabiberle ekleyin.

Kendi suyu içinde soğumaya bırakın.

 

1 kafa Karnabahar

1 yk. Sirke

¼ kafa Top Salata

3 yk. Dolmalık Fıstık

½ demet Maydanoz, ince kıyılmış

12-15 halka Kırmızı Soğan Turşusu

3 yk Sarı Üzüm

 

Körili vinaigrette için:

Köri

Tuz

Karabiber

Pul biber, az

Elma Sirkesi

Zeytinyağı

 

Sos malzemesini bir kavanoza koyup, çalkalayarak karıştırın.

Bir tencerede su kaynatın. İçine tuz, sirke ve karnabaharları atın.

Karnabaharları hafif diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Bir tepsiye oldukça yayvan çıkarın.

Dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun.

Top salatayı ve maydanozları incecik kıyın.

Turşuları da 3'e 4'e bölün.

Tüm malzemeyi karıştırın. Nohutları da süzüp katın.

Ve körili vinaigrette ile soslayın.

 

Afiyet olsun!