İstanbul'da La Nuit des Idées: Sanat, Kültür ve Dayanışma

Açık Dergi
-
Aa
+
a
a
a
La Nuit des idées / Fikirler Gecesi - Bölüm 1
 

La Nuit des idées / Fikirler Gecesi - Bölüm 1

podcast servisi: iTunes / RSS

17 Şubat’ta İstanbul'da düzenlenen Fikirler Gecesi, Institut Français'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu global etkinlik, sanatsal sektörlerin, entelektüel alışverişlerin, kültürel ve sosyal yeniliklerin, dilsel işbirliğinin bir buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Fransız dilinin tanıtımını ve eserlerin, sanatçıların ve fikirlerin dünya çapında dolaşımını destekleyerek, uluslararası bir platform sunuyor.

Açık Radyo, gün boyunca Institut Français'de kayıtlar gerçekleştirerek etkinliği dinleyicilere aktardı. Etkinlik, bir dizi çok sesli etkinliği içeriyordu; belgesel ve kurgu sinema etkinliklerinden doğaçlama tiyatro atölyelerine, nesiller ve kültürler arası pek çok karşılaşmaya kadar geniş bir yelpazede programlar sundu.

Hatay-Arsuz'da çalışmalarını sürdüren Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği'nin gün boyu açık standları, Fikirler Gecesi'nin önemli unsurlarından biriydi. Dernek, 6 Şubat Depremi sonrasında zarar gören Hatay için dayanışma olanağı sağlayan ürünleri katılımcılara sunarak etkinliğe katkıda bulundu.

Etkinlik, sanatın farklı disiplinlerindeki etkinliklerle dolu bir gün geçirdi. İstanbul kültür-sanat ve müzik sahnesi için yeni bir caz sahnesinin başlatıcısı oldu. Ayrıca, genç sinemacıların katıldığı "Mirasla Gelecek Arasında: İstanbul" adlı kısa film yarışması ve caz sahnesinde 28 müzisyenin performansı gibi pek çok etkinlik de gerçekleşti.

Selçuk Demirel, retrospektif sergisi "Yerle Gök Arasında" ile 90'lı yıllardan bu yana ürettiği işleri İstanbullularla paylaştı. Sergi, "denge noktaları" teması üzerine odaklanarak bireyin doğayla ilişkisini ele aldı.

Açık Radyo, bu mini-belgeselde etkinlik boyunca gerçekleşen pek çok sesli kaydı iki bölüm halinde dinleyicilere aktardı. Doğaçlama müzikten tiyatroya, kültürel mirastan ekolojiye kadar uzanan geniş yelpazedeki etkinlikler, İstanbul'un kültür-sanat sahnesine yeni bir perspektif kazandırdı.