Kıraathane, Ulusal Yarışma, Yeni Metin Yeni Tiyatro ve Antroposen

Açık Dergi
-
Aa
+
a
a
a

"1 Ekim akşamı mütevazı evimizin odalarına sığmayıp sokağa taşan büyük ve coşkulu bir kalabalıkla kapılarımızı açtık. İlk gecemizde dostlarımıza “İstanbul Edebiyat Evi’ne, Kıraathane’ye; evimize, hanemize, evinize hanenize hoş geldiniz” demenin mutluluğunu yaşadık. Zor koşullarda, yazarlara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilebilen günlerde, edebiyatın içerdiği her şeyi, dolayısıyla hayata ilişkin her şeyi konuşabileceğimiz; atölyelerde, sergilerde, dinletilerde, film gösterimlerinde, kitap sohbetlerinde buluşabileceğimiz ortak bir evimiz olmasının, yalnızlaştırılmayı ve sessizleştirilmeyi hep birlikte reddetmenin mutluluğu bu". Açık Dergi'de bu akşam Kıraathane'den ilk etkinlik haberimizi veriyoruz: gazeteci ve meslektaşımız Mehveş Evin yeni yayınlanan Buraya Nasıl Geldik? kitabının ardından bu akşam okuycularıyla buluştu.

55. Ulusal Yarışma bugün sona eriyor: "Hep birlikte kazandığımız tek yarışma" olma ilanıyla karşımıza çıkan etkinlik hafta boyu sinema sektörünün güncel konularının tartışıldığı bir platforma döndü. Ve iyi haber, önümüzdeki yıl Türkiye menşeili üretimler için bir fon oluşturulması kararı alındı. 

Tüm bunlar olurken sezon itibariye Film Ekimi geldi çattı, yanı sıra pekçok konser ve sergi açılışının yanı sıra, Şermola Performans'ın yeni oyunu temas sahnelenirken, Türkiye'nin ilk Oyun Yazarlığı Festivali, Yeni Metin Yeni Tiyatro da bu sene itibariyle 7. kez gerçekleşiyor. Mozaik bu akşam 35 yıl sonra ilk defa ce yeniden sahnede! Nihayet, yayın yönetmenimiz Ömer Madra yarın akşam Encore-Beyoğlu'nda İnsan Yapımı Küresel İklim Felaketi - Antroposen başlıklı bir konuşma da yapacak. Kent Takvimi dopdolu.

İkinci saatimizde ise köşelerimizden Kesişen Müzik var: Evren ve Mert Şentürk, Aznavour değinili bir çalma listesi ile yayında.