10.07.2018 FSD11: Sükût ve Sükûnet

Flanörün Seyir Defteri
-
Aa
+
a
a
a

 

Bu haftaki programımızın teması bu. Daha az gevezelik, belki daha az bilgi, buna karşın; daha sakin, sükûnet içinde müzik, daha çok boşluk, daha fazla derinlik… Sükût ne demek? Susma, konuşmama, söz söylememe, sessizlik… Ya sükûnet? Durgunluk, dinginlik, hareketsizlik, huzur, rahatlık…

David Brown’ın kurucusu olduğu, Amerika’dan gelen Brazzavile; Fransa’dan daha önce başka bir parçasını dinlettiğimiz Yodelice; Afrika kökenli ve Britanyalı şarkıcı Malia ve ünlü caz trompetçisi, Fransalı müzisyen Erik Truffaz ve birlikte seslendirdikleri bir aşk şarkısı… İsrail’den bağımsız şarkıcı ve şarkı yazarı, müthiş yetenek Asaf Avidan; Hollanda’nın güçlü sesi Kovacs; İngiltere’den, şarkıcı, besteci, klavyeci Alison Goldfrapp ve besteci Will Gregory’den oluşan, elektronik müzik yapan Goldfrapp ikllisi… ve diğerleri… Hepsi, birer hazine gibi içlerinde saklayıp, ruhlarının derinliklerinden üfledikleri, âdeta can verdikleri şarkılarla bizi bir yolculuğa çıkartıyorlar. Gözlerinizi kapatarak, özellikle bu programda kulaklığınızı takıp programı dinlerseniz, bir bütün olarak programın çok etkili olduğunu göreceksiniz.

Bu hafta ayrıca sürpriz bir konuk var; kendisi hem çok tanıdık, hem de yeni birisi… Aylaklık, flanörlük kavramı üzerine ‘içsel’ bir diyaloğa, gece başlayıp sabahın erken saatlerine değin uzanan derin bir sohbete kulak misafiri oluyorsunuz.

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Brazzaville Bosphorus In Istanbul 3:49
Yodelice Insanity Tree of Life 3:28
Malia, Erik Truffaz Yellow Daffodils Yellow Daffodils 3:43
Calogero Danser Encore Pomme C 3:09
Asaf Avidan My Tunnels are Long and Dark These Days Gold Shadow 4:32
Alan Corbel Endless Dead Man Chronicles 3:21
Goldfrapp Annabel Tales of Us (Deluxe Edition) 4:01
Kovacs Shirley (Sound of the Underground) Shades of Black 4:17
Cocoon Tell Me My Friends All Died in a Plane Crash 2:50
Abbey Lincoln Throw it Away Abbey Sings Abbey 5:18
Piers Faccini Strange to the Man My Wilderness 4:24
I Am Kloot Avenue of Hope Gods and Monsters 4:42