"Fosil Yakıt Çağının Sonu"

Haber
-
Aa
+
a
a
a

Paris İklim Zirvesi, 200’e yakın üklenin siyasi liderlerinin, müzakere heyetleri ve sivil toplumun da katkısıyla imzaladığı, küresel ısınmayı 2 derecenin altında, mümkünse 1,5 derecede tutmayı hedefleyen, fosil yakıtları terketme, temiz ve yenilenebilir enerjilere geçme ve ekonomileri karbonsuzlaştırma konusunda net bir mesaj veren bir anlaşma metniyle sonuçlandı.

commondreams.org

Paris İklim Zirvesi, 200’e yakın üklenin siyasi liderlerinin, müzakere heyetleri ve sivil toplumun da katkısıyla imzaladığı, küresel ısınmayı 2 derecenin altında, mümkünse 1,5 derecede tutmayı hedefleyen, fosil yakıtları terketme, temiz ve yenilenebilir enerjilere geçme ve ekonomileri karbonsuzlaştırma konusunda net bir mesaj veren bir anlaşma metniyle sonuçlandı. Paris İklim Zirvesi’nden çıkan sonuç pek çok haberde “tarihi bir anlaşma” ve “fosil yakıt çağının sonu” olarak yorumlandı.

Bugün Paris’te anlaşma metni açıklanmadan önce sivil toplum örgütleri ve on binlerce kişi politikacılara ve karar alıcılara bilimin çizdiği kırmızı çizgilere saygı duymalarını  hatırlatmak ve iklim adaletini sağlayacak bir karara imza atmalarını sağlamak için sokaktaydı.

Açık Radyo’da Paris İklim Zirvesi’ni ilk günden itibaren yerinde izledik ve günü gününe aktardık. Önümüzdeki günlerde Açık Radyo’da anlaşma metninin detaylarını ve iklim mücadelesinin geleceğini konuşmaya devam edeceğiz.

COP21 Paris İklim Zirvesi hakkındaki bütün içeriğe ulaşmak için tıklayın.

Daha fazla ayrıntı için bkz:

http://350.org/the-paris-agreement-and-what-the-future-holds/

http://www.theguardian.com/environment/2015/dec/12/paris-climate-deal-200-nations-sign-finish-fossil-fuel-era