Soma Davası Karar Duruşmasının Dikenli Yolu: Adalet Yargıya Takıldı

Ayın 13'ü
-
Aa
+
a
a
a

Soma'nın bir enerji havzası olarak ilan edilmesiyle paralel okunabilecek Soma Katliamı Davası kararı birbirlerini tamamlıyorlar gibi gözüküyor. Tarımın sistemlice bitirilmesiyle madenciliğe mahkum edilen kentte, ölümler de doğa da yok sayılacak gibi gözüküyor. 

Ayın 13'ü Soma Nöbeti: Temmuz 2018 - Karar Duruşmasının Dikenli Yolu
 

Ayın 13'ü Soma Nöbeti: Temmuz 2018 - Karar Duruşmasının Dikenli Yolu

podcast servisi: iTunes / RSS

Soma Katliamı'nda 301 işçi hayatını kaybetti, 168 işçi de yaralandı. 2800'ü aşkın işçi işten çıkarıldı ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. kendilerine tazminat bile ödemedi. 3 buçuk yıl süren duruşma aşamasından sonra Alp Gürkan'ın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu 5 sanığa da 15-22 yıl arası hapis cezaları verdi. Avukatlar ise Can Gürkan'ın bu sene içinde tahliyesini bekliyor. Avukat Can Atalay ile, kamuoyunun üzerinden silindir gibi geçen davanın kararını ve karara yol açan süreci değerlendirdik 

Üç buçuk yıla yayılan Soma Katliamı davasının Türkiye gibi bir ülkede bu kadar kısa bir sürede bitmiş olmasına sevinmeli miyiz? Duruşmalar ilk 2 yıl olması gerektiği gibi giderken, yargıya kim ve neden müdahale etmiş olabilir? Verilen cazalar adaleti tesis etmeye yeter mi? Kent adım adım bir madenci kentine dönüşürken,  bu süreç hangi müdahalelerle gerçekleşti?

Avukat Can Atalay'la yaptığımız söyleşinin programa sığmayan daha uzun halini de buradan dinleyebilirsiniz:

Açık radyo
 

Soma Davası Karar Duruşmasının Dikenli Yolu: Adalet Yargıya Takıldı