Popüler Kültür Envanteri Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
İki programlık yeni bir seriye başlıyor; dijital sanat, NFT vb. kültürel üretimleri popüler kültür çerçevesinde, teknik-sanat eseri-sanatçı ve bu eserlerin “alıcı” kitleleri bağlamında değerlendiriyoruz.
Öncelikle kültür ve sanatsal üretim konusunda sıkça başvurulan, Walter Benjamin’in “Tekniğin Olanaklarıyla Yeniden Üretilebildiği Çağda Sanat Yapıtı” makalesinin çizdiği teorik altyapıdan yola çıkarak tekniğin sanatı mümkün kıldığı ya da çoğaltılmasını sağladığı çağda sanatçı-eser ve tekniğin aracılığıyla bu sürecin nasıl anlamlandırıldığına, yorumlanıp değerlendirildiğine bakıyoruz.

Popüler kültür ve dijital sanat
Karşı-kültür üzerine konuşmaya kaldığımız yerden “Neo-liberal düzende muhalifliğin de bir ‘piyasası’ olduğunu söyleyebilir miyiz?” sorunsalı üzerinden devam ediyoruz.

Muhalifliğin de bir "piyasası" var mıdır?
Popüler kültürün içerisinde yer alan alt ve karşı-kültür kavramlarına değindiğimiz bu programda, Julia Kristeva'dan yola çıkarak "bugün başkaldırı ve isyan mümkün mü", sorusuna yanıt arıyoruz.

Karşı-kültüre ne oluyor?
Geçtiğimiz hafta kaldığımız yerden önce "popüler kültür" kavramı üzerine tartışıyor, ardından popüler kültürde modern/post-modern zamanın kahramanları üzerine konuşuyoruz.

Modern Zaman Kahramanları
Popüler Kültür Envanteri nedir, neleri kapsar? 13 Hafta boyunca işleyeceğimiz konuların kısa bir özeti mahiyetinde ilk tanışma programı.

Girizgâh