Programcımız, dostumuz Prof. Dr. Fuat Keyman'ı kaybettik

Duyuru
-
Aa
+
a
a
a

Bilim Akademisi üyesi, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, siyaset bilimci, Açık Radyo programcısı, dostumuz Prof. Dr. Fuat Keyman'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

""

35. yayın döneminde Ömer Madra, Mithat Sancar ve Ali Yaşar Sarıbay ile Sivil Anayasa: Riskler ve Olasılıklar ve 36. yayın döneminde ise Özgür Mehmet Kütküt ve Neslihan Özgüneş ile Bir Arada programlarını hazırlayan ve sunan değerli dostumuz Prof. Dr. Fuat Keyman'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 

Akademik kariyeri boyunca yaptığı önemli çalışmalarla tanınan ve bir süredir kanserle mücadele eden Prof. Dr. Fuat Keyman, 66 yaşında hayata veda etti.

Prof. Dr. Fuat Keyman 1981'de lisans, 1983'te ise ODTÜ'de yüksek lisans yaptı. Carleton Üniversitesi'nde 1991 yılında doktorasını tamamlayan Keyman, 1994 yılından 2002 yılına kadar Bilkent Üniversitesi'nde görev yaptı ve  2002 yılından 2010 yılına kadar da Koç Üniversitesi'nde ders verdi.

Bilim Akademisi üyesi, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve uluslararası ilişkiler profesörü olan Fuat Keyman, aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi'nin de yöneticisiydi. Keyman, demokratikleşme, küreselleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi konularındaki uzmanlığıyla biliniyordu.

Prof. Dr. Fuat Keyman, geçtiğimiz sene 6 Şubat depremleri sonrası izlenimleri Altın Saatler programında dile getirmiş ve 'Yaşamı beraberce yeniden inşa edeceğiz' demişti

Değerli dostumuz Fuat Keyman'ın cenazesi yarın (19 Ekim Cumartesi) öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak, Assos'ta defnedilecek.