'Açık Radyo Kitaplığı'nın son üyesi ikinci baskısını yaptı: Açık Yeşil – Teorisi ve Pratiği ile Bir Ekoloji Rehberi

-
Aa
+
a
a
a

Açık Radyo'nun Can Yayınları ile bu sene itibariyle başlattığı ortaklıkla yayınladığı 'Açık Yeşil – Teorisi ve Pratiği ile Bir Ekoloji Rehberi' ikinci baskısını yaptı. Kendi kopyanızı edindiniz mi? 

Fotoğraf: Açık Radyo
Açık Yeşil: 17 Nisan 2019
 

Açık Yeşil: 17 Nisan 2019

podcast servisi: iTunes / RSS

Açık Yeşil programının 17 Nisan 2019 tarihli kaydını paylaşıyoruz.

Türkiye ve dünya çapında ekoloji mücadelesinin son on yıllık seyrini kayıt altına alan çalışma, Yeşil düşüncenin köklü tarihinden düşünürler ve aktivistler hakkında özel dosyalarla iklim krizinden hep birlikte nasıl çıkabileceğimize ilişkin yeni bakış açılarına kaynaklık edecek diye umuyoruz. 

Herkesi, kâinattaki yegâne evimize karşı sorumluluklarını gözden geçirmeye davet eden 'Açık Yeşil – Teorisi ve Pratiği ile Bir Ekoloji Rehberi', Can Yayınları ile bu sene itibariyle başlattığımız ortaklığımızın da ilk ürünü.  

Sonbaharda, Açık Yeşil'in iklim hareketlerini konu edinen ikinci cildi de yayında olacak. Peşi sıra, 2020 itibariyle Açık Radyo'nun klasik yayınlarından derlenecek yeni kitaplar ve yeniden basımlar da tasarlıyoruz. 'Açık Radyo Kitaplığı' ismi ile sürdürdüğümüz bu seri, radyo yayınlarının daha geniş kitlelere ulaşmasına vesile olursa, kendimizi başarılı sayacağız. 

Ömer Madra'nın kaleminden 'Açık Yeşil – Teorisi ve Pratiği ile Bir Ekoloji Rehberi'

16 yaşındaki 'Grevci Greta' Davos’ta 'kâinatın efendilerinin' yüzüne karşı “Yanmakta olan evimiz”den bahsediyor: “Tarihin öyle bir dönüm noktasındayız ki, medeniyetimizi tehdit eden iklim krizi hakkında herkesin bunu açıkça dile getirmesi gerek."

Ömer Madra ile Ümit Şahin bu varoluş krizine karşı 2008'de Açık Radyo’da 'Açık Yeşil' programını başlattılar. 10 küsur yılda Türkiye’den ve dünyadan destansı bir yayın yolculuğu... Kitap, bunların bir 'ekoloji rehberi'ne dönüştürülmüş hali.

Her gün 150 ilâ 200 canlı türünün yok olduğu Antroposen (insan) çağında kıyamete doğru pupa yelken gidiyoruz. 'Kapitalosen' demek daha isabetli olur diyenler de var. Bir yazar da Lady Macbeth’in hezeyanlarını hatırlıyor: “Yapılanı yapılmamış yapamayız.”

Durum gerçekten berbat görünüyor. Ama – durun bakalım... Belki bir şans! İşte yeni kuşak dünya şehirlerinin sokak ve meydanlarında göründü. Kitaptaki 'kehanet'lerden biri de o: 2014’te New York’taki 400 bin kişilik tarihî iklim yürüyüşünde çocukların duruma “vaziyet ettikleri” öngörülmüştü! Ve işte şimdi ve buradalar! Günümüzün 'çevre muharipleri.' Hayatın haysiyetini korumak için kendilerini ekoloji krizini önlemeye adamışlar... “İlan-ı İsyan” etmekteler.

Kitabımız en çok onlara dair. Siz de çocuktan alın haberi. Ve takipte kalın.