“Yerellik, Kültür ve Kimlik Perspektifinden Toplumsal Hareketler: Çanakkale’den Saha Notları”

Yeşil Bülten
-
Aa
+
a
a
a

“Yerellik, Kültür ve Kimlik Perspektifinden Toplumsal Hareketler: Çanakkale’den Saha Notları” adlı araştırmasını konuşmak üzere, Kuzey Ormanları Savunması ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi ortak etkinliği öncesi, araştırmanın sahibi Özge Doruk ile yayındayız. Doruk dört temel mücadeleye baktığı çalışmasında "Neden ve Nasıl?" sorularına yanıt aradı

Yeşil Bülten: 26.04.2019 - “Yerellik, Kültür ve Kimlik Perspektifinden Toplumsal Hareketler: Çanakkale’den Saha Notları”
 

Yeşil Bülten: 26.04.2019 - “Yerellik, Kültür ve Kimlik Perspektifinden Toplumsal Hareketler: Çanakkale’den Saha Notları”

podcast servisi: iTunes / RSS

Ağırlıklı olarak yerel ekoloji hareketlerini konuştuğumuz Yeşl Bülten'de bu hafta konunun araştırma boyutunu ele alıyoruz. 

Bu dinamik mücadele alanı hakkında "Yerel Ekoloji Hareketlerinin Örgütlenme Pratikleri Araştırma: Çanakkale Pratiği" başlıklı tezi hazırlayan Özge Doruk yayınımızda. Geçtiğimiz yıl tamamlanan bu yüksek lisans tezinin iki temel sorusu var; Nasıl ve Neden?. Doruk, yerel hareketlerden dört tanesine bakıyor; Kayalar Köyü altın madeni mücadelesi, Çanakkale Bozcada mücadelesi, Çırpılar Yenice'deki termik santral mücadelesi ve Gürpınar'da gerçekleşen jeotermal mücadelesi.