Modern hayat üzerine gündelik tartışmalar
Şu ana kadar yer aldıkları bütün yayın dönemleri;
Modern hayatın “kişisel tercih” gibi sunulan alışkanlıklarını, duygularını ve trendlerini toplumsal arka planlarıyla birlikte tartışıyoruz. Yeni Şeyler Rejimi; yalnızlık hissinden tükenmişliğe, estetik kaygılardan başarı baskısına uzanan gündelik deneyimleri; sınıfsal, kültürel ve politik bağlamlarıyla ele alıyor.
İki kişilik sohbet formatıyla ilerleyen program, kimi zaman konuklarla derinleşerek; neoliberal yaşam biçimlerinin görünmez kurallarını, kentli hayatın yeni duygu rejimlerini ve sürekli “kendini geliştirme” baskısını sorguluyor.
Sıla Arkat ve İlda Alçay’ın hazırlayıp sunduğu Yeni Şeyler Rejimi, bizleri gündelik olanın politik tarafını görünür kılmaya ve “başka türlü yaşamak mümkün mü?” sorusunu birlikte düşünmeye davet ediyor.
