Ekokozmopolitan Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Yaşadığımız geniş coğrafyayı bir derin zaman ve geniș zemin olarak kabul ederek, hikayeyi yeniden umutla kurmak, onarmak ve devamını sağlamak üzere bir araya gelen ANATOPIA'dan Aslıhan Demirtaş, Dilşad Aladağ, Eylül Şenses ve Yasemin Ülgen ile bir araya gelerek kooperatif üzerine ve aynı zamanda yeryüzünü mesken tutanlarla işbirliği ve biraradalıklara dayalı bir sergi ve kamu programı olan Mahsul Projesi ve Mahsul Vakaları'nı konuşuyoruz.
ANATOPIA
Kutay Onaylı ile Metis Yayınları’ndan geçtiğimiz aylarda çıkan türkolmak kitabını konuşuyor; hafıza, kimlik, yer üzerine çalışmalarından ve politik şiir imkanlarından bahsediyoruz.
türkolmak: Hafıza, kimlik, yer
İngiltere, ABD ve Marshall Adaları'ndan dünya şairlerini konuk ediyor, iklim şiirinin eko poetikasını, ne şekillerde ve nerelerde şefkat, kırılganlık, ütopya ve distopya yarattığını konuşuyoruz.
İklim Değişikliği Şiiri
Konuğumuz Mine Yıldırım ile sokak hayvanlarına yönelik yasayı, kriz ve felaket zamanlarında hayvanları, hayvan haklarını ve bir arada, yoldaş bir bakımın imkanlarını konuşuyoruz.
Dört Ayaklı Şehir
'Umursamak' konusunu ele alıyor ve ekofeminist bir ihtimamla umursamanın imkanlarına bakıyoruz.
Ekofeminist bir umursamaya doğru
Konuğumuz Belma Fırat ile Sözleşme romanını, yer küresel adaleti, hafızayı ve biraz da spekülatif kurguyu konuşuyoruz.
Belma Fırat'la "Sözleşme" romanı üzerine
Antropolog Jason De León’un Amerika-Meksika sınırındaki önemli çalışmasını, melez kolektifi, Açık Mezalar Ülkesi: Göç Yolunda Yaşamak ve Ölmek (The Land of Open Graves: Living and Dying on the Migrant Trail) adlı kitabını konuşuyoruz.
Sınır, göç ve Sonoran Çölü
Sınırda yazmanın kültürel, politik ve ekolojik yanlarını tartışırken; Amerikalı Chicana feminizmi, kültürel teori ve queer teorisi Gloria Anzaldúa'yı ve Borderlands: Yeni Mestiza kitabını, Mestiza bilincini ve ekolojik olarak yarattığı imkanları konuşuyoruz.
Sınır ve Sınırda Yazmanın Halleri
Konuğumuz Zeynep Oktay ile ilk şiir kitabı Birlerken'i konuşuyoruz - Birlerken'deki hakikati, Tanrı’yı, doğayı, hayali, melankoliyi, aşkı, bedeni, bedenselliği, deliliği, çocukluğu, hazzı, acıyı daha nicelerini...
Zeynep Oktay'la "Birlerken" üzerine
Hayata Pedal Çevir projesiyle su ve doğa meseleleri çerçevesinde çevre bilinci oluşturmayı ve sürdürülebilirliği amaçlayan Özyeğin Üniversitesi Bisiklet Kulübü öğrencileri ile yine Özyeğin Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Metin Çavuş'u konuk ediyor; Metin Çavuş, Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Arif Çakır ve Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Arzu Nalbant ile Kaybolan Sularda Pedal Çevirmek adlı belgesel üzerine konuşuyoruz.
Kaybolan Sularda Pedal Çevirmek