Barış Grubu: Aslolan Ölüm Değil Hayattır

Haber
-
Aa
+
a
a
a

100’ü aşkın akademisyen, gazeteci, yazar, sanatçı ve aydından oluşan Barış Grubu Heyeti'nin Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında açıklanan metin şöyle:

100’ü aşkın akademisyen, gazeteci, yazar, sanatçı ve aydından oluşan Barış Grubu Heyeti'nin Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında açıklanan metin şöyle:

Bölgede devam eden kuşatma halinin ve insan hakları ihlallerine son verilerek barışçı çözüm yollarının uygulanması talebiyle Diyarbakır'a giden sanatçı, siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve aktivistlerden oluşan 106 kişilik bir Barış Grubu'nun açıklaması şöyle:

“Diyarbakır’dan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz; koşar adım iç savaşa gidiyoruz, farkında mıyız? Vatanın bölünmesinden kaygı duyanlara sesleniyoruz: Vatan bölünüyor, yürekler bölünüyor, farkında mıyız? Savaş kararı alanlara sesleniyoruz; kan-ölüm-yıkım üzerine iktidar kurulmaz. Bir durun, bir görün, bir anlayın; savaş kararınız kurşun olup, bomba olup, ateş olup insanları öldürüyor, doğayı, tarihi, kültürleri, insanlık mirasını, dostluğu, kardeşliği yıkıyor; farkında mıyız? Ortak vicdanı temsilen sesimizi duyurmak için buradayız: Eller tetikten çekilsin, silahlar susturulsun, ölmeye, öldürmeye son verisin. Acilen çözüm masasına dönülsün, Meclis de sürece dahil edilsin, demokratik ortamda oturup konuşulsun. Aslolan ölüm değil hayattır; aslolan insandır, insanın özgürlüğü, insanın mutluluğudur. Artık yeter! Çocuklarımızı kurban etmeyin, bizleri kurban etmeyin; geleceğimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kurban etmeyin. Yarın çok geç olacak, farkında mısınız?”