Açık Radyo'nun Programları ve Programcıları

-
Aa
+
a
a
a

30 yılda 1436 programcı, 1311 program!

30 yıllık yayın hayatı içinde, toplumun çeşitli kesimlerinden ve meslek dallarından gelen, kimisi de işsizler kategorisine giren ve yaşları 8 ile 88 arasında değişen1436 programcımız, 1311 programa imza atmış oldu.

7 gün 24 saat yayında kalan Apaçık Radyo’da şu anda her hafta 196 programcı, 124 ayrı program yapıyor.

Konuklarımızı da sayınca, Apaçık Radyo stüdyo ve koridorlarına her hafta yaklaşık 300 kişiyi sığdırdığımız ve bu insanların "curcuna"ya katkıda bulunmasına ön ayak -ya da suç ortağı, artık yoruma bağlı- olduğumuz söylenebilir.

Üstelik şu ana dek yayın yapmış veya halen yapan programcıların bazıları Türkiye’nin dışında, dünyanın dört bir yanından geliyor. Pasaportları itibariyle; Alman, Amerikalı, Belçikalı, Bosnalı, Brezilyalı, Britanyalı, Bulgar, Dominikli, Fransız, Hollandalı, İranlı, İspanyol, İsrailli, İtalyan, Kanadalı, Kostarikalı, Lübnanlı, Rus, Sudanlı, Suriyeli, Ukraynalı,Yunan... 23milletten insan.

Apaçık Radyo programcılarının ortak özelliği, tümünün gönüllü olması. Yani Apaçık Radyo’nun bütün programcıları hiçbir ücret almadan program yapıyor. Kendi bilgi, kaynak ve birikimlerini katıp bunları dinleyiciyle paylaşarak gönüllü programlar yapan kişi sayısının 1400'ü, hazırlanan programların sayısının da 1250’yi aşmış olması; topluluk radyoculuğu diye adlandırılan o zorlu, tuhaf ve ilginç fenomenin herhalde dünyada eşine ender rastlanan bir türü olduğumuz anlamına gelebilir.

Bu arada Açık Radyo’da, bir kişi ölümünden sonra 6,5 yıl boyunca program yaptı -ailesinden izin alınarak- bir kişi de doğumundan önce 6 ay boyunca program yaptı -kendisinden izin alınmadan-.

Program önerileriniz için: Ben de program yapmak istiyorum.