Atta Festival: Çocuklar ve Gençler İçin Uluslararası Sanat

Açık Dergi
-
Aa
+
a
a
a

18-21 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Çocuklar ve Gençler İçin Uluslararası Sanat diyen Atta Festivalin iddiası bu yıl 5 bin önümüzdeki yıl ise 7 bin 500 kişiye ulaşmak. Festival Direktörü Hakan Silasızoğlu ve Koordinatör Feyzan Yılmaz'ı stüdyoda ağırladık

Atta Festival
Açık Dergi: 9 Kasım 2016: Atta Fest / Çocuklara Festival
 

Açık Dergi: 9 Kasım 2016: Atta Fest / Çocuklara Festival

podcast servisi: iTunes / RSS

Neden Atta Festival? sorusuna yanıt verirken "Her yıl 20 Kasım Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Günü etrafında gerçekleşecek olan Atta Festival performanslar ve atölyeler ağırlıklı olmak üzere tüm sanat disiplinlerine açık bir sanat festivali olarak İstanbul'daki çocuklarımıza ve ailelerine sanat kalitesi yüksek enternasyonel işleri getirmekle beraber atölyelerle beraber hem çocuklar ve anne babalarına hem de profesyonel sanatçılara da yeni bir bakış açısını getirmek üzere yola çıktı." diye yanıt veriyor konuklarımız. 

Çocuklar güler. Peki bu yeter mi?

Peki, çocuklar için sanata erişim kısıtlı mı? Yanıt evet. Zira İstanbul'da yaşayan 2 milyon çocuk var ve sanat hem uygulanan politikalar hem de o politikaların yetiştirdiği insanlar tarafından -haksızlık olmasın ama- "sahnede muza kayıp düşerek çocukları güldürme" seviyesine indirgenmiş durumda. Tam da bu sorunu görüp bebeklerin, çocukların ve gençlerin çok daha iyi işler izlemesinin iyi seyirciler yetiştireceğini de düşünüyor festival ekibi. 

Umut herkese lazım

İddialılar, çünkü değil festival, üç kişi yanyana yürümenin zor olduğu bir zamandan geçerken, İstanbul'un neredeyse pek çok semtinden ulaşımın kolay olacağı mekanlarda, yurtdışından ekipleri de ağırlayarak 3 günlük bir festival yapmayı planlıyorlar. İyi haber, seneye devam edebileceği konusunda da umutlular. 

İstanbul'da merkezler: Bakırköy, Mecidiyeköy ve Kadıköy

İlk yıl için Meksika, İspanya ve Fransa'dan performansların yanı sıra, İsveç'ten profesyonellere yönelik bir atölye ve Akbank Sanat, Bakırköy Belediye Tiyatroları ve Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın oyunlarının yanı sıra Hürriyet Aile'de yazılarına aşina olabileceğiniz sağlıklı beslenme uzmanı/sanatçı Özlem Saraç ile beslenme üzerine bir atölye ve eğitmen Çiğdem Odabaşı ile de festivale özel bir seçki ile çocuklara yönelik yaratıcı okuma çalışmaları yer alacak. Performanslar, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Trump AVM Tiyatro ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi gibi şehrin kalbinin attığı lokasyonlarda gerçekleşecek.

Festivale performanslarıyla sağladıkları katkı için Akbank Sanat, Bakırköy Belediye Tiyatroları ve Eskişehir Şehir Tiyatroları'na, İsveç Konsolosluğu, Fransız Kültür, Cervantes Enstitüsü gibi kurumlar da festivalin destekçileri arasında.