Yeşilden Betona, Sudan Susuzluğa Giden Yolda Bursa

Su Hakkı
-
Aa
+
a
a
a

Su Hakkı’na konuk olan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (Doğader) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yürütme Kurulu üyesi Murat Demir yüzyıllardır su şehri ve yeşil kent diye bilinen Bursa’nın olumsuzluklarla gündeme gelen su karnesini anlattı.

Su Hakkı: 5 Temmuz 2016
 

Su Hakkı: 5 Temmuz 2016

podcast servisi: iTunes / RSS

Uludağ’ın kaynak suları, Nilüfer çayı, yeşilliği, termal suları, verimli tarım arazileri ile bilinen Bursa son birkaç on yıldır büyük bir değişim yaşıyor. Şehir tarım değil sanayi şehrine dönüşmüş durumda. Yeşil Bursa artık oldu beton Bursa. Verimli tarım arazileri yok edilip yerlerine yerleşim yerleri ve sanayi bölgeleri kuruldu. Kentin ve sanayinin atıkları arıtmadan geçmeden olduğu gibi tertemiz akan nehirlere bırakılıyor. Eskiden balık kaynayan Nilüfer çayında canlı yaşam sona ermiş durumda. Gürül gürül akan çaydan akan su iyice azaldı. Yıllardır çay ıslah edilemiyor... Çeşmesinden içme suları akan kentin sularını ambalajlı su şirketleri gasp etmiş durumda. Bursa artık ne yeşil ne de su şehri... Son aylarda sadece skandallar, su kirliliği ve su gaspı ile gündeme geliyor. 

Akgün İlhan ve Nuran Yüce’nin hazırlayıp sunduğu Su Hakkı’na konuk olan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (Doğader) Yönetim Kurulu Başkanı ve Yürütme Kurulu üyesi Murat Demir yüzyıllardır su şehri ve yeşil kent diye bilinen Bursa’nın olumsuzluklarla gündeme gelen su karnesini anlattı.