Ekolojik Anayasa Geleceğimizin Güvencesidir

Su Hakkı
-
Aa
+
a
a
a

Üzerinde yaşadığımız dünyanın korunması insanlar olarak geleceğimizin garanti altına alınması demek. Bunun için de doğanın ve ona bağlı olan toplumun korunmasını sağlayacak hukuksal sistemlerin kurulması şart. Su Hakkı’na konuk olan stajyer avukat Rana Göksu, Bolivya ve Ekvador gibi Güney Amerika ülkelerinde hayata geçirilen ekolojik anayasaların ve bunların ekolojik hak mücadelesine olan yansımalarını anlatıyor. 

Su Hakkı: 16 Ağustos 2016
 

Su Hakkı: 16 Ağustos 2016

podcast servisi: iTunes / RSS

Anayasalarımızın tepeden tırnağa değişmesi, yaşam kaynaklarımız olan doğa varlıklarına erişim hakkımızdan, doğanın kendi var oluş hakkına kadar önemli bir dizi unsurun anayasalarda yer alması gerekiyor.

Elbette anayasal değişiklikler ve hukuksal yollar yaşam hakkı mücadelesinde nihai amaç değil. Hatta bu önemli araçlar, ekolojik adalet mücadelesinde çoğu durumda yetersiz kalıyor. Ancak sokaktaki ve yereldeki mücadeleler hem bu araçları evriltici bir güç oluyor, hem de bu araçlar bu mücadelelere yol göstermeye devam ediyor. Anayasaların ve yasaların insanlığın ortak bilgi mirası olduğunu unutmadan, hukuksal mücadelenin yereldeki mücadelelerle paralel devam etmesi elzem.      

Akgün İlhan ve Nuran Yüce’nin hazırlayıp sunduğu Su Hakkı’na konuk olan stajyer avukat Rana Göksu, Bolivya ve Ekvador gibi Güney Amerika ülkelerinde hayata geçirilen ekolojik anayasaların ve bunların ekolojik hak mücadelesine olan yansımalarını anlatıyor. 

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
John Butler Desert Snow 7:14