Bağımsızlar Kayıt Arşivi

-
Aa
+
a
a
a
Programın kayıtlarını buradan dinleyebileceğiniz gibi, podcast kanalına üye olarak farklı podcast uygulamaları aracılığıyla mobil cihazlarınızdan da dinleyebilir, yeni bölümler yayınlandıkça haberdar olabilirsiniz: iTunes / RSS

Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Mekanda Adalet Derneği

Konuğumuz Mekanda Adalet Derneği Koordinatörü Ceren Yartan ile mekanda adalet kavramını, derneğin bugüne dek yaptıklarını konuşuyoruz. 

Mekanda Adalet Derneği
 

Mekanda Adalet Derneği

26 Temmuz 2024
Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı

Bergama’da hem bir üretim alanı, hem de buluşma ve gelişme mekanı olması amacıyla kurulmuş ve 2022’deki kuruluşundan bu yana ara vermeden çalışmalara, yuva olmaya devam eden bir alan olan Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı hakkında konuşuyoruz.

Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı
 

Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı

12 Temmuz 2024
Arazi Assembly

Çalışmalarının merkezine Türkiye’nin güneydoğusunu alan ve farklı mekânsal ölçeklerde farklı bilimsel alanlardan çalışmalar üreten araştırmacıların oluşturduğu bir topluluk olan Arazi Assembly’den Leyla Keskin ve Pelin Tan ile bir araya geliyoruz. 

Arazi Assembly
 

Arazi Assembly

05 Temmuz 2024
Montag Residency

Konuğumuz Gönen/Balıkesir’de 2023 yılında çalışmalarına başlayan Montag Residency’nin kurucusu Eda Emirdağ ile bir bağımsız sanatçı misafir programı olarak Montag Residency’nin amaçlarını, ortaya çıkış sürecini, yerel ile olan ilişkisini ve bundan sonra yapacaklarını konuşuyoruz. 

Montag Residency
 

Montag Residency

28 Haziran 2024
Üretim Kaydı

Konuğumuz kültür-sanat alanındaki çalışmaların sonuçlarını değil, üretim süreçlerini araştıran ve paylaşan,  Üretim Kaydı’nı hazırlayan ve sunan Esra Ece Kuleci ile sonuç yerine süreci araştırmayı, bağımsız bir üretici olmayı ve onu bu alanda motive eden şeyleri konuşuyoruz. 

Üretim Kaydı
 

Üretim Kaydı

21 Haziran 2024
Exit Kolektif

Konuğumuz Mardin’den, biri görsel sanatlar, diğeri müzik alanından gelen iki sanatçının, Mehmet Çimen ve Seçkin Acar’ın girişimi olan Exit Kolektif. Bu sene 6. Mardin Bienali ile hayatına başlayan Exit Kolektif, bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının ardından bienal kapsamında davetli olarak, bir sergi ile kapılarını açtı. Mehmet Çimen ile Exit ve gelecek planları üzerine konuşuyoruz. 

Exit Kolektif
 

Exit Kolektif

14 Haziran 2024
Aufhebung Sergisi

Konuklarımız Mardin’de Bağımsız Bir Sergi: Aufhebung’un sanatçıları ve kurucuları Ayhan Akikol, Ezgi Özten, Mahmut Akdemir, Ramazan Bayram ve Sabri Başçı ile sergileri, Mardin’deki kültür-sanat ortamı ve Bienal'e ilişkin düşünceleri hakkında konuşuyoruz. 

Aufhebung Sergisi
 

Aufhebung Sergisi

07 Haziran 2024
Hangi Sergi Nerede Platformu

Konuklarımız Ramazan Bayram ve Rıdvan Aşar ile Hangi Sergi Nerede Platformu üzerine konuşuyoruz. Mardin Bienali sürecinde ortaya çıkan ve aslında oluşumu 3. Mardin Bienali'ne kadar geri giden platform, bölgede toplayıcı bir rol oynuyor. Bir yandan bağımsız sanatçıların ve mekanların görünürlüğünü sağlarken, öte yandan sanat ortamında canlılığa ve bağımsız sanat ortamının örgütlenmesine katkıda bulunuyor.

Hangi Sergi Nerede Platformu
 

Hangi Sergi Nerede Platformu

31 Mayıs 2024
NewsLab

Bu hafta konuğumuz Dr. Sarphan Uzunoğlu ile Türkiye’de bağımsız medya, bağımsız medyanın var oluş şartları ve bağımsız medya unsurlarının görünürlüklerinden bahsederken, kurucusu olduğu NewsLabTurkey’den ve faaliyetleri üzerine de konuşuyoruz. 

NewsLab
 

NewsLab

24 Mayıs 2024
Nobon

Bu haftaki konuğumuz Nobon Mimarlık’ın kurucusu, İzmir merkezli sanatçı, müzisyen, mimar H. Cenk Dereli. 'İlham Veren İşler' sloganıyla İzmir’de kültür-sanat ekosistemini birleştirici etkinlikler üreten ve parçası olan H. Cenk Dereli ile parçası olduğu ilham veren işler ve bağımsızlığın onun için anlamı üzerine konuşuyoruz. 

Nobon
 

Nobon

17 Mayıs 2024