Vakayiname Kayıt Arşivi
Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde kabul edilen Anayasa metinleri nasıl hazırlandı, neler tartışıldı? 2017 referandumuyla neler değişti? Vakayiname’de, Anayasa hukukçusu Murat Sevinç anlatıyor.

Tarihte Osmanlı ve Türkiye anayasaları
4 yıl önce referandumla kabul edilen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” nedir? Neleri değiştirdi? Geleceği var mı, yine değişir mi? Vakayiname’de, Anayasa hukukçusu Murat Sevinç ile yeni bir seriye başlıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi
Selçuklu ve Osmanlı İslam sanatı, çiniler, Anadolu'nun bilinmeyen hazineleri … Vakayiname’de, ülkemizin en önemli yaşayan sanat tarihçilerinden Prof. Gönül Öney ile hayatı ve çalışmaları hakkında konuşuyoruz.

Gönül Öney'le sanat tarihi
Ülkemizin ilk çağdaş ressamlarından Mihri Müşfik hanım kimdi, neler yaptı, dünyada hangi eserleriyle tanındı? Vakayiname’de, bilimde ve sanatta kadınlar serisinin üçüncü programında, Nur Güzeldere anlatacak.

Modern zamanların göçebe ressamı Mihri Müşfik
Ülkemizin ilk doktoralı akademisyenlerinden kimyacı Remziye Hisar kimdi, nasıl yaşadı, neler başardı? Vakayiname’de, bilimde ve sanatta öncü kadınlar serisinin ikinci programında, Prof. Ali Alpar anlatıyor.

Bilimin öncü kadını Remziye Hisar
Cumhuriyet'in öncü kadınları kimler? Neler başarmışlar? Ortak özellikleri ne? Niçin layık oldukları kadar tanınmıyorlar? Bilimde ve sanatta kadınlar serisinin ilk programında, gazeteci - yazar Özlem Özdemir anlattı.

Bilimde ve sanatta öncü kadınlar
Boğaziçi Üniversitesi elit mi, elitist mi? Elitlik söyleminin rolü ne; siyasette nasıl kullanılıyor? Vakayiname’de duygusal ve toplumsal kutuplaşmayı, akademik çalışmalarını Berlin’de sürdüren siyaset bilimciler Aysuda Kölemen (Bard College) ve Ertuğ Tombuş (Humboldt Üniversitesi) ile konuştuk.

Boğaziçi, elitlik, toplumsal kutuplaşma
Sosyal psikoloji açısından grup dinamikleri, güç eşitsizliği, ve kutuplaşmayı Prof. Melek Göregenli anlataıyor.

Grup dinamikleri, güç eşitsizliği ve kutuplaşma
"Değerler" nedir? "Değerler" ile değer yargılarının farkı. "Değerler" konusu, toplumsal kutuplaşma açısından niçin önemli? Ülkemizde Felsefe alanının gelişmesi için en çok emek vermiş akademisyenlerden, Türkiye Felsefe Kurumu başkanı Prof. İoanna Kuçuradi ile konuşuyoruz.

Değerler ve toplumsal kutuplaşma
Boğaziçi Üniversitesi'nde neler oluyor? Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yaklaşık bir buçuk aydır sürmekte olan haklı mücadelelerini, Doç. Dr. Zeynep Uysal ve Türkü Sakarya aracılığıyla, kendilerinden dinleyeceğiz.

Boğaziçi'nin mücadelesi