Açık Mutfak Kayıt Arşivi

-
Aa
+
a
a
a
Programın kayıtlarını buradan dinleyebileceğiniz gibi, podcast kanalına üye olarak farklı podcast uygulamaları aracılığıyla mobil cihazlarınızdan da dinleyebilir, yeni bölümler yayınlandıkça haberdar olabilirsiniz: iTunes / RSS

Podcast kanalları ve üyeliği hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.
Amida’nın Sofrası: Yemekli Diyarbakır Tarihi

Konuğumuz Silva Özyerli ile Diyarbakır-Gâvur Mahallesi'nin geçmiş dokusunu, sokağını, mutfağını, kadınlarını ve erkeklerini konuşuyoruz. 

Amida’nın Sofrası: Yemekli Diyarbakır Tarihi
 

Amida’nın Sofrası: Yemekli Diyarbakır Tarihi

06 Ekim 2021
Anadolu Meraları

Anadolu Meraları ve Safi Mera Eş Kurucusu Durukan Dudu ile iklim felaketleri çağında iyileştirici bir yöntem, uygulama olan onarıcı tarımı ve bütünsel yönetimi ile şifalı gıdayı üretmeyi, ezcümle “Onarım Çağı”’nı konuşuyoruz.
 

Anadolu Meraları
 

Anadolu Meraları

25 Ağustos 2021
Makro mantar nedir?

İrem Aksu, yeni yayımlanan "Makro Mantarlar" kitabı vesilesi ile "Türkiye'nin Mantarları" kitabının yazarı Jilber Barutçiyan'la konuşuyor. Barutçiyan, daha önce de "Türkiye'nin Mantarları" isimli kitabı yazmıştı. 

Makro mantar nedir?
 

Makro mantar nedir?

11 Ağustos 2021
İzmir Levantenleri ve yemekleri

İzmir Levantenlerinin mutfak kültürü ve tariflerin yer aldığı "Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri" isimli kitabi hayata geçiren dört kadından Ingrid Braggiotti konuğumuz. Ingrid ile kitabın oluşum sürecini, İzmir'deki Levantenleri ve yemeklerini konuşuyoruz.

İzmir Levantenleri ve yemekleri
 

İzmir Levantenleri ve yemekleri

14 Temmuz 2021
Yemek fotoğrafçılığı

Konuğumuz Derya Turgut'la yemek fotoğrafçılığını konuşuyoruz.

Yemek fotoğrafçılığı
 

Yemek fotoğrafçılığı

30 Haziran 2021
Sinan Tansal'la söyleşi

İrem Aksu, diş hekimi ve müzisyen Sinan Tansal'la meşhur el yapımı bıçaklarını ve ileri dönüşümü konuşuyor.

Sinan Tansal'la söyleşi
 

Sinan Tansal'la söyleşi

16 Haziran 2021
İstanbul'da kentsel tarım uygulamaları

İrem Aksu, İstanbul’da kentsel tarım uygulamalarını ve Galata’da hayata geçen Postane İstanbul'un teras bahçesi deneyimini konuklarıyla değerlendiriyor. 

İstanbul'da kentsel tarım uygulamaları
 

İstanbul'da kentsel tarım uygulamaları

02 Haziran 2021
Şehirde gıda yetiştiriciliği

İrem Aksu'nun konukları İyi Ekim’den Evren Yıldırım ve Burcu Arıkan ile Postane’den Yaşar Adnan Adanalı.

Şehirde gıda yetiştiriciliği
 

Şehirde gıda yetiştiriciliği

19 Mayıs 2021
Evde bahçe, saksıda bostan mümkün mü?

İrem Aksu'nun konuğu Buğday Derneği'nden permakültür tasarımcısı Yasemin Kireç.

Evde bahçe, saksıda bostan mümkün mü?
 

Evde bahçe, saksıda bostan mümkün mü?

05 Mayıs 2021
MutfakTarih: Yemeğin Politik Serüvenleri

MutfakTarih kitabının yazarı Burak Onaran konuğumuz. 

MutfakTarih: Yemeğin Politik Serüvenleri
 

MutfakTarih: Yemeğin Politik Serüvenleri

23 Nisan 2021