"Açık Radyo kapatılamaz, her zaman açık kalmalıdır ve kalacaktır"

-
Aa
+
a
a
a

Sevgili Ömer Madra ve Özdeş Özbay,

Mektubuma nasıl başlayacağımı bilemiyorum. İnanılmaz haftalar, günler ve saatler yaşıyorum. 24 yıldır bana yol arkadaşlığı yapan Açık Radyomuzun kapatılması beni çok etkiledi. Açık Radyonun hayatımda olmaması gibi bir düşünce bana korkunç geliyor. Dost sesleri duyamama endişesini yaşamak çok acı verici. Dinleyici ve destekçisi olarak ilk dinlediğim günlere kadar gittim. Programcıların programlarının bitmesi bile beni yas havasına sokardı. Örnek, ilk aklıma gelenler, Anlatıdaki Hakikat, Yolgeçen ve Kamusla Güreş.

Açık Radyo kurucularıyla, çalışanlarıyla, gönüllü programcılarıyla, destekçi ve dinleyicileriyle harika bir topluluk. O kadar çok şey öğrendim ki sayfalara sığmaz. Bizler haysiyetli yaşamaya çalışan insanlarız, radyomuzun halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi gibi bir suçlama çok incitici. Bu suçlama, Açık Radyo'nun üzerinde durmaz.

Açık Radyo kapatılamaz, her zaman açık kalmalıdır ve kalacaktır. Açık Radyo kapatılmamalı. İfade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz.

Açık Radyo barış haberciliği yapar; Açık Radyo bütün canlıların yaşam hakkını savunur; Açık Radyo yaşam savunucularının bütün haberlerini verir; Bizler de haber alma hakkımızı kullanırız.

Açık Radyo açık kalmalıdır ve kalacaktır. 

Hepinizi çok seven

Havva Hazer

Kâinatın tüm seslerine renklerine ve titreşimlerine AÇIK RADYO