"Sesin daima açık, renklerin görünür, titreşimlerin hissedilir olsun benim sevgili radyom"

-
Aa
+
a
a
a

Ey Kâinatın tüm sesleri, renkleri, titreşimleri...

Dostlar, dinleyin beni..

Ben buraya Açık Radyo'yu övmeye değil, birkaç kelam etmeye geldim.

Üst Kurul Açık Radyonun toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini söyledi. Eğer böyleyse bu ağır bir suç. 

Şimdi burada Üst Kurul ve diğerlerinin izniyle  - çünkü Üst Kurul yüksek güç sahibi bir kurumdur- zaten diğerleri de yüksek güç ve kudrete sahip kişilerdir, Evet, burada radyom hakkında söz söylemeye geldim.

Radyo bildiğinizin dışında başka bir şeydir; akşam karanlığında karşıdan lodos eserken Cağaloğlu yokuşundan inmektir; eskiden parke taş kaplıydı, otomobil lastiklerinden cilalanmış yüzeyleri; kıvrımından dönerken, caddeye vuran kitabevi vitrinlerinin aydınlattığı kaldırımda yürümektir; karşıda denizi görmektir, denizde şehir hatları gemileri, gemi düdüklerini duymaktır; ana otobüs durağına yürümektir; radyoda "Gnossiennes" çalarken tercihen birincisi; İstanbul'u anlatır bana hatta üçüncüsü demli bir bardak çayı içmektir. Bilemezsiniz aradan neler geçer gider, göremezsiniz; radyom anlatır bana; götürür uzaklara zaman yolculukları yaptırıp getirir; geri teslim eder beni bana.

Ben güç ve yaptırım sahibi Üst Kurul’un dediklerini çürütmek için söz söylemiyorum, buraya bildiklerimi söylemeye geldim.

Kastamonu Hanönü ilçesinden madencilik kaynaklı çevre ve insan sağlığının zehir tehdidi altında olduğunu ondan duydum. Göçmenleri anlatır bana; göçmen olmanın zorluğunu bilirdim de, günümüz koşullarında neler çektiklerini bizzat ondan öğrendim. Farklı düşünenleri, öyle düşünmeyenlere dinleten anlatan bir yerdir benim radyom. Dinlemeyi, hoşgörüyü, birlikte yaşamayı öğreten bir yerdir. Öyle düşünmeyebilirsin, dinle, sonra gene istediğin gibi düşünmekte özgürsün.

İşi gücü budur radyomun duyulmayanları duyurur, söylenmeyenleri söyler.

Gökyüzünü boyar her sabah
Deniz yırtılır kimi zaman
Bilmezsiniz kim diker
Açık Radyo diker 

Sesin daima açık, renklerin görünür, titreşimlerin hissedilir olsun benim sevgili radyom.

Shakespeare ve Orhan Veli’den esintilerle sevgilerimi sunuyorum,

Av. Hakan Demir