2021 Model Steve Hackett

Gitaresk
-
Aa
+
a
a
a

Tüm zamanların en iyi rock gruplarından Genesis’in kurucularından, efsanevi gitarist Steve Hackett, 2021’de kişisel tarihinde bir “ilk”e imza attı ve aynı yıl içinde 2 stüdyo albümü yayınladı. Bu gece Gitaresk'te bu iki albümden seçmeler dinleyeceğiz.

Tüm zamanların en iyi rock gruplarından Genesis’in kurucularından, efsanevi gitarist Steve Hackett, 2021’de kişisel tarihinde bir “ilk”e imza attı ve aynı yıl içinde 2 stüdyo albümü yayınladı.

Son dönemlerin aktif plak şirketi InsideOut tarafından Ocak 2021’de yayınlanan albümün adı Under a Mediterranean Sky. Eylül 2021’de çıkan ikinci albüm ise Surrender of Silence.

Burada InsideOut için bir parantez açalım ve kısa bir bilgi aktarımı yapalım: InsideOut, bağımsız bir Alman plak şirketi, 1993’te kuruldu. Ağırlıklı olarak progressive rock ve progressive metal müzik üzerine üretim yapıyor. 2009’da Century Media ile ortaklığa girdi. 2015’te Sony Music’in Century Media’yı satın almasıyla birlikte, Avrupa’nın en güçlü progressive rock müzik şirketi haline geldi.

Geçen hafta Gitaresk’te dinlediğiniz, Yes’in son albümü The Quest de InsideOut’tan çıkan bir albümdü.

Portföyünde Dream Theater, Jethro Tull, Yes, Steve Hackett ve Riverside gibi grup ve sanatçıları bulunduran InsideOut, kraut-rock alanında eser veren pek çok sanatçıya da ev sahipliği yapıyor.

Şimdi biz dönelim bu akşamın konuğuna... Steve Hackett, biz müzikseverlere 1. Genesis döneminde (yani Steve Hackett ve Peter Gabriel Genesis’ten ayrılmadan önceki dönemde)  Nursery Cryme, Foxtrot, Selling England by the Pound ve The Lamb Lies Down on Broadway gibi olağanüstü ve zamansız albümleri hediye etmiş bir gitar virtüözü.

Peter Gabriel’in Genesis’ten ayrılıp solo çalışmalara başladığı yıl, Steve Hackett da ilk solo çalışması olan Voyage of the Acolyte’ı yayınlamıştı. Sonrasında, gerek özgün çalışmaları gerekse kendi döneminde üretilmiş Genesis parçalarının farklı yorumlarıyla, oldukça büyük ve sadık bir dinleyici kitlesi yarattı.

Bu akşam Gitaresk’te, bu duayen sanatçının tamamıyla akustik olarak ürettiği Under a Mediterranean Sky ile yılsonuna doğru yayınlanan ve Hackett’ın dünya müziğine selam gönderdiği Surrender of Silence’tan parçalar yer alacak.
 

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Steve Hackett Sirocco Under a Mediterranean Sky 5:13
Steve Hackett Joie de Vivre Under a Mediterranean Sky 3:42
Steve Hackett Casa del Fauno Under a Mediterranean Sky 3:51
Steve Hackett The Dervish and the Djin Under a Mediterranean Sky 4:57
Steve Hackett Natalia Surrender of Silence 6:17
Steve Hackett Wingbeats Surrender of Silence 5:19
Steve Hackett Fox's Tango Surrender of Silence 4:21
Steve Hackett Day of the Dead Surrender of Silence 6:25
Steve Hackett Scorched Earth Surrender of Silence 6:02