19.06.2018 FSD8: Çingenenin dansı

Flanörün Seyir Defteri
-
Aa
+
a
a
a

 

İşte yine 2. programımızdaki listeye geri döndük, anahtar kelimelerimiz yine benzer: çingeneler, sirk müziği, Balkanlar, akordiyonlar, ska ritmleri ve dans… Klezmer müziğinin olmazsa olmazları; kemanlar ve klarnetler… Bu hafta dinlediğiniz müzikle yerinizde duramadığınıza eminiz.

Titreşimi frekansından yüksek program Flanörün Seyir Defteri’nde bu hafta, Doğu Avrupa’da şekillenen Klezmer müziği, Romanya’dan ezgiler, Gyspy Rock, polka ve ska ritmleri; Polonya’dan, Ukrayna’dan, hatta Türkiye’deki müzikal geleneklerden etkilenmiş örnekler dinliyorsunuz.

Gypsy punk bandosu Luminescent Orchestrii, bize Balkanların esintisini getiriyorlar. Kendilierini ‘The One and Only Death Blues Funeral Thrash Orchestra’ olarak tanımlayan The Dead Brothers ise bize çok tanıdık gelen ezgileri bizimle paylaşıyorlar.

1997 Fransa-Romanya ortak yapımı Gadjo Dilo filminden söz ediyoruz bir ara… Filmde, çingenelerin arasında efsanevi bir şarkıcının izini süren Fransız gencinin, kendisine çok farklı gelen o atmosferde tanık olduklarından dem vuruyoruz.   

Mutlulukla ilgili olan anketimiz sürüyor. Gönderdiğiniz ses kayıtları arasından seçtiğimiz sesli mesajları yayımlamaya geçtiğimiz hafta başlamıştık, bu hafta da devam ediyoruz. Hem programda, hem de sosyal medya hesaplarımızda duyurduğumuz gibi, kaydedeceğiniz sesli mesajları, mail adresimize ([email protected]) göndermenizi rica ediyoruz.

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Diego's Umbrella Old Vienna Edjka 3:34
Oi Va Voi Dusty Road Travelling the Face of the Globe 3:17
Jack the Ripper I Was Born A Cancer Ladies First 3:15
Happy Camper, Pien Feith A Single Life A Single Life 3:00
DeVotchKa Head Honcho A Mad and Faithful Telling 3:45
Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra Djelem Djelem Imbarca 4:52
Mano Solo, Mathew Ollivier Allo Paris La Marmaille Nue 2:45
Emilie Gassin Curiosity Killed the Cat Curiosity 3:33
Jason Webley Icarus Only Just Beginning 3:55
Luminescent Orchestrii Jarba Neptune's Daughter 4:05
Jil is Lucky The Wanderer Jil is Lucky (Kenzo Flower Release + Radio Edit) 3:40
The Dead Brothers Never Sang the Blues Flammend' Herz 2:00