12.06.2018 FSD7: Yumuşakustik! 1

Flanörün Seyir Defteri
-
Aa
+
a
a
a

 

Bu haftaki parçaların büyük çoğunluğu akustik, en azından akustik bir anlayışla yapılmış şarkılardan oluşuyor. Enstrümanları daha doğal sesleriyle duyduğunuz, yumuşacık, ruhtan kopup gelmiş parçalar… Geçen haftaki programın devamı gibi biraz da… Farklılıklarıyla tabii.

Bir yandan mutlulukla ilgili sohbeti sürdürürken, öte yandan da içinizi huzur ve sevinçle dolduracak parçalar çalmayı sürdürüyoruz. Alternatif rock’ın kraliçelerinden Alanis Morissette’den, Fransa kökenli pop-rock grubu Revolver’e; keman virtüözü ve uzman ıslıkçı Andrew Bird’den, İzlanda’dan gelen Emilíana Torrini’ye; yine birçok şarkıcı ruhlarını bizimle paylaşıyor, akustik tınılar eşliğinde… Kimi zaman çok uzaklara gidiyor, ruhumuzun âdeta uçtuğunu hissediyor, kimi zaman bambaşka ülkelere, hatta bildiğimiz dünyanın ötesine yolculuk ediyoruz. Zaman zaman bu şarkılarla, maddesel olan tarafımızın eridiğini, neredeyse yok olduğunu hissediyoruz. 
Hayatlarımızı göz kamaştıran birer sanat eserine çevirmemiz mümkün mü? “Kendi hayatımızı oluşturarak, bir anlamda kendi kendimizi gerçekleştirerek, tıpkı bir sanat eseri gibi nasıl düzenleyebiliriz?” sorusunu soruyoruz, Michel Foucault’nun izini sürerek…
Mutlulukla ilgili olan anketimiz sürüyor. Gönderdiğiniz ses kayıtları arasından seçtiğimiz sesli mesajları yayımlamaya bu hafta başlıyoruz. Hem programda, hem de sosyal medya hesaplarımızda duyurduğumuz gibi, kaydedeceğiniz sesli mesajları, mail adresimize ([email protected]) göndermenizi rica ediyoruz.

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Alanis Morissette Not the Doctor - Acoustic Jagged Little Pill Acoustic 4:25
Revolver Parallel Lives Let Go 4:04
Andrew Bird Roma Fade Spotify Singles 4:25
London Grammar Darling Are You Gonna Leave Me If You Wait (Deluxe Version) 3:01
Jono McCleery This Idea of Us Pegodes 3:56
Yodelice Free Tree of Life 3:19
Gaspard Royant Grow You Can Have Me (If You Want To) EP 2:23
Emilíana Torrini Hold Heart Me and Armini 2:04
Villagers Memoir - Live at RAK Where Have You Been All My Life? 3:27
Keren Ann Not Going Anywhere Not Going Anywhere 3:41
Alan Corbel If I Pass Through It Dead Men Chronicles 3:59
Light in Babylon Hinech Yafa Life Sometimes Doesn't Give You Space 5:07