Haftanın Sergisi: 5.11.2014

-
Aa
+
a
a
a

Bu hafta beş yeni sergi var; İstanbul’da çok sık rastlanan bir şey değil bu, güneş tutulması, ay tutulması gibi bir şey.

 

Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi’nde “Resim Tarihimizden: İş ve İstihsal” başlıklı bir sergi açılıyor, aslında daha önce de yapılmıştı bu sergiler. Yapı Kredi Bankası’nın 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir yarışma düzenlenmiş, yarışmanın konusu da “İş ve İstihsal”. O yllarda, yani 50 yıl önce o günlerin sanatçılarından bu yarışmaya katılanlar var, yarışmanın sonucunda Aliye Berger uluslararası bir jüri tarafından birinci seçiliyor. Bu yarışmaya katılan jürinin ödül verdiği eserlerin yer aldığı bir sergi bu. Dolayısıyla sergilenen eserler yeni işler değil, 50 yıl önce yapılmış ve Banka’nın koleksiyonunda yer alan eserler.

 

Diğer bir sergi, Terakki Vakfı Sanat Galerisi’nde açılan, Ali Atmaca’nın sergisi. Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde Ali Arif Ersen’in “Tres Americas” adlı bir sergisi var. 

 

Ali Arif Ersen de bu arada bu hafta yeni yayın dönemi programlarından Evrim Altuğ’un programı “Kör Baykuş’un Gördükleri”ne konuk oluyor. Cumartesi (6 Kasım 2004) gece 02.00’de. Uykusuzlar için.

 

Bugün açılan bir başka sergi de “Beşleme” adıyla Galeri Binyıl’da Timur Atagök, Bedri Baykam, Server Demirtaş, İsmet Doğan ve Yusuf Taktak’tan oluşan bir sergi.

 

Diğer bir sergi de Gerard Rondo adlı bir Fransız sanatçının “Bakışın Mekânlarında” adlı fotoğraf sergisi.

 

 

Akbank Kültür ve Sanat Merkezi’nde “İşaretler Şehrini Okumak, İstanbul Açık Gizemli” adlı bir sergi açıldı, 11 Aralık’a kadar sürüyor. 2 Kasım’da açılan bir başka sergi de İlayda Sanat Galerisi’nde “Resim Bir İtiraftır” adlı bir sergi.

 

Orta kuşağının önemli sanatçılarından Bilge Alkur’un İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde “Kış Yolculuğu” adlı bir sergisi açıldı, Bu sergi de 11 Aralık’a kadar sürecek.

 

6 Kasım 2004, Cumartesi günü, İFSAV İstanbul Fotoğraf Günleri çerçevesi içinde bir sergi açılıyor. Bu çerçevede süren etkinliklerin bir tanesi biraz da plastik sanatlar alanı ile ilgili. Fotoğrafın biraz dışında yer alan bir sergi açıyor bir grup sanatçı; Gülçin Aksoy, Nancy Atakan, Nazan Azeri, Sedat Balkır, Gül Ilgaz, Ferhan Özgür, Neriman Polat, Canan Şenol ve Sencer Vardarman. 6 Kasım’da açılacak olan bu sergi 30 Kasım’a kadar sürüyor Darphane binasında.

 

 

Borusan Sanat Galerisi’nde çok önemli bir sergi vardı; çağımızın yaşayan en büyük sanatçıları arasında yer aldığı su götürmez olan Rebecca Horn’un sergisi. Bu sergi de 25 Aralık’a kadar sürecek. Platform Sanat Galerisi’ndeki Tracey Emin sergisi 13 Kasım’da bitecek, dolayısıyla serginin son haftasına girdik.

Rebecca Horn Sergisi'nden,

Borusan Sanat Galerisi

 

Galeri Apel’deki Aslımay Aytay’ın “Seyyah” adlı heykel sergisinin de son haftasına girdik, görmeyen dinleyicilerimiz varsa hatırlatmış olalım. Galeri Nev’de yarın Mübin Orhon’un soyut resimleri sergileniyor. 1982 yılında kaybettiğimiz Mübin Orhon, soyut resim kuşağımızın önemli birkaç sanatçısından biri.

 

Tem Sanat Galerisi’nde “Bizden Onlardan”, Artisan’da ise geçen yıl kaybettiğimiz Avni Arbaş’ın sergisi sürmekte. Bebek’teki PG Art Galerisindeki Mithat Şen’in sergisi 7 Kasım’da son bulacak. Dolayısıyla o sergiyi görmemiş olanlar için de önümüzde 3 gün var. Yine son 3 gününe giren Günseli Kato’nun sergisi de Dolmabahçe Stadyumu’nun arkasındaki G Art Sanat Galerisi’nde sürüyor.

 

(4 Kasım 2004 tarihinde Açık Dergi programında yayınlanmıştır.)