Biofilia: 25 Kasım 2021

-
Aa
+
a
a
a
Açık radyo
 

Biofilia: 25 Kasım 2021

Yaşam kalitesini arttıran ve evreni onaran tasarımlar üzerine konuşuyoruz: 
- Bilim insanı Tomas Egana “Yapay  deriyi nasıl nefes alır hale getireceğiz?” sorusuna cevap ve çözüm aradı. Mikroskobik algler kullanarak insanlar için yeşil renkli yapay deri geliştirdi. Bu yosun bazlı cilt, bitkiler gibi fotosentez yöntemini kullanarak kendi oksijenini üretiyor. Ve Incredible Hulk gibi görünme konusunda endişelenmemize de gerek yok, Egana derideki alglerin yaklaşık 10 gün sonra öleceğini ve ardından yeşilimsi rengin dağılacağını söylüyor.
- Flash Forest: Yüzyıllardır insanların geçimini, güvenliğini ve sağlığını sağlamak için ormanlara güvendik. Son on yıldır  ise ormanlarımız onları kurtarmak, ekosistemleri yeniden inşa etmek, biyolojik çeşitliliği artırmak ve ağaç yetiştirmek için bize güveniyorlar. Flash Forest yapay zeka, ekolojik bilim ve mühendislikleri kullanarak ormanlaşma için çalışıyor. Böylece ekolojik onarıma ve karbon salınımını azaltmaya katkıda bulunuyor. Şu anda günde 100.000 tohum kabuğu ekebiliyorlar ve 500.000'e ulaşmayı hedefliyorlar. 2028 yılına kadar hedefleri dünya çapında 1 milyar ağaç dikmek.
- 2020 baharında FarmDroid, Avrupa'nın büyük bir bölümünde 1.500 hektardan fazla alanı ekip yabani otlardan temizledi. Hassas yabani ot kontrolü ile optimum büyüme ve daha fazla gıda verimi sağlıyor.
- AgroSustain'in biyolojik mantar ilaçları, tedarik zincirinin çeşitli aşamalarında gıda israfını engellemeyi amaçlıyor. Bitki bazlı ve organik onarımlarla, 1.000'den fazla ürünü, tarlada büyürken onlara zarar veren küflerden koruyabiliyor. Ayrıca mahsullerin raf ömrünü hasat edildikten sonra 20 günden fazla uzatıyor.