Şekerin Taklit Olanına Kalıyoruz: Fabrikalar Özelleştirilirken

Şekerin Taklit Olanına Kalıyoruz: Fabrikalar Özelleştirilirken

08 Mart 2018

Yeşil Bülten bu hafta mikrofonunu şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle birlikte yaşanabilecek tehlikelere çeviriyor. Tarım Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya'nın verdiği bilgilere göre kişide geçici doygunluk hissi yaratan nişasta bazlı şekerin kullanım miktarının yükselmesiyle, obezitenin kat be kat artmasının yanı sıra işsizlik ve TEKEL özelleştirmesinde yaşananların tekrarlanması çok uzak ihtimaller değil. 

08 Mart 2018 tarihinde Açık Radyo'da yayınlanmıştır.
Yeşil Bülten podcast servisi: iTunes / RSS

Rakamlar ise çarpıcı. Örneğin sadece Ağrı'da 12 yıl önce 10 bini aşkın olan şeker fabrikasında çalışan işçi sayısı bugün 568. Bu rakam ise bir politikaya işaret ediyor; Doğanın zamanından çalmaya devam.