Sudan toprağa temiz gıda

Sudan toprağa temiz gıda

26 Aralık 2018
/ Akgün İlhan

Domatesimiz Antalya’dan, muzlarımız Ekvator’dan gelirken yarattıkları karbon emisyonlarıyla, raf ömürleri uzasın diye üzerlerine sıkılan kimyasallarla, daha sık üretilsin diye harcanan onca suyla yaşam kaynaklarımız hızla tüketiliyor ve kirletiliyor. Sudan Gelen'de konuklarımız temiz gıdanın ve iyi yaşamın peşine düşmüş Buğday Derneği ve Yeryüzü Derneği üyesi Elif Yıldırım ve Ercüment Yıldırım'dı. 

25 Aralık 2018 tarihinde Açık Radyo'da yayınlanmıştır.
Sudan Gelen podcast servisi: iTunes / RSS

İstanbul’un yiyeceği içeceği pek çok şey  ülkenin ve hatta dünyanın dört bir yerinden geliyor. Domatesimiz Antalya’dan, muzlarımız Ekvator’dan gelirken yarattıkları karbon emisyonlarıyla, raf ömürleri uzasın diye üzerlerine sıkılan kimyasallarla, daha sık üretilsin diye harcanan onca suyla yaşam kaynaklarımız hızla tüketiliyor ve kirletiliyor. Dünyaya hiç iyi gelmeyen bu gıda üretim ve tedarik biçimleri insan sağlığı için de iyi olamaz elbette. Sudan Gelen'de endüstriyel tarımdan değil yerelde üretimden ve temiz gıdadan bahsettik. Konuklarımız temiz gıdanın ve iyi yaşamın peşine düşmüş Buğday Derneği ve Yeryüzü Derneği üyesi Elif Yıldırım ve Ercüment Yıldırım'dı. Bu kafa açıcı sohbeti buyrun buradan dinleyin.