2019 Seçimi Öncesinde Şebeke Suyunun Fiyatında İndirim

Su Hakkı
-
Aa
+
a
a
a

Bu hafta Su Hakkı'nda,  birden bire gündemimize düşen şebeke suyunun fiyatında indirim haberlerinin arka planını  incelemek istedik.

Su Hakkı: 28 Kasım 2017
 

Su Hakkı: 28 Kasım 2017

podcast servisi: iTunes / RSS

Su Hakkı Kampanyası yıllardır insanın temel ihtiyaçlarına yetecek miktarda ve kalitede olan suyun ücretsiz olarak verilmesini savunuyoruz. Bunun devletin vatandaşı için yerine getirmek zorunda olduğu en temel görev olduğunu söylüyoruz. Bunu aşan su kullanımının ücretli olması gerektiğini dile getiriyoruz. Biz bunları söylerken, suya aydan aya zam geliyor. Musluklarımızdan akan su içilemiyor. Damacana ve PET şişelerdeki suya ha bire zam geliyor. Bütçemizin %14-17 arasındaki bir kısmını suya yatırıyoruz. Hal böyleyken gündemimize birden bire suyun fiyatına indirim haberleri düşünce biz de bunun arka planını sizlerle incelemek istedik.

Bütün mesele 2019 seçimleri öncesi sosyal belediyeleşme hamleleriyle başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında belediye başkanlarına, 2019 seçimlerinde başkanlık vizesi için tüyolar verildi. Belediyelerin performans kriterleri arasında altyapı önemli bir yer tutarken, içme suyu, atık su, şebeke ve arıtma tesisleri, kadın sığınma evi ile kişi başına düşen yeşil alan gibi verilere de bakıldığı belirtildi. Bunun üzerine belediyeler bir biri ardına suya indirim yapmaya başladı. İşte yapan belediyeler, inadına zama devam edenler ve tüm bu olup bitenin arka planı. Buyurun Akgün İlhan ve Nuran Yüce'nin hazırlayıp sunduğu Su Hakkı'ndan dinleyin...