Yeter ki İste: 28 Mayıs 2018

-
Aa
+
a
a
a
Açık radyo
 

Yeter ki İste: 28 Mayıs 2018

Yeter ki İste!' nin bu bölümdeki konukları şu ana kadarki en genç konuklarımızdı: İki sporcumuzun yaş ortalaması 10,5 ancak başardıkları ve cesaretleri muazzam! Can Tunç Pekkan 13, kardeşi Başak 8 yaşında. İkisi de optimist yelken sporcusu.

Can Tunç Pekkan şu anda Fenerbahçe Spor Kulubü’ nde A takımında optimist yelkeni yapıyor. Türkiye’ nin birçok sahilinde / gitmediği yer kalmamış olup 5 yıldır yelken yapıyor. Yurtdışında yelken dersi almış ve yarışlara katılmış. Kardeşi Başak 8 yaşında, evet doğru okudunuz. 2.sınıfa gidiyor ve Galatasaray Yelken Kulübü’ nde 1 yıldır yelken yapıyor. Bunun yanı sıra bale ile cok ilgili, Mimar Sinan Çocuk Konservatuarı’ nda. 

Türkiye Yelken Federasyonu Şampiyonası’ nda 5 gün süren, sabah 10 akşam 6 arasında rüzgarın durumuna göre günde 2-3 yarış yaptıkları uzun soluklu performans göstermeleri gereken bir yarışa 220 sporcu Optimist kategorisi, 200 civarında Optimist sporcusu Juniour olarak katıldı. Can 3-4 yarışta Türkiye genelinde ilk beşe girdi ve genel sıralamada Türkiye 20.si ve İstanbul 5.si oldu. Kendisini yakında Milli Takımda da görebiliriz. Beraberinde Avrupa ve Dünya Şampiyonası yolu da gözükebilir.

Bu başarılı yolculuklarında onları yalnız bırakmayan anneleri Zelha Tunç Pekkan ve babaları Kerem Pekkan da ultra maraton, maraton ve Boğaz yüzme yarışmalarına katılan spor aşığı akademisyenler, sporcu aile komple stüdyodaydı. Eminiz bu keyifli programı kaçırmak istemezsiniz. Ailemizin tüm çocuk sahibi ailelere örnek olmasını diliyoruz.