Podcast Yardım

-
Aa
+
a
a
a

Podcast Nedir?

Podcast önceden hazırlanmış ses dosyalarını, bu servise abone olan kullanıcıların bilgisayarına ya da mp3çalar, ipod, cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarına yükleyerek dinlemelerini sağlayan bir teknolojidir.

Podcast teknolojisi aracılığıyla, Açık Radyo’da takip etmek istediğiniz, ama yayın saati nedeniyle kaçırdığınız programları, daha sonradan bilgisayarınıza veya taşınabilir cihazlarınıza yükleyerek, istediğiniz yer ve saatte dinleyebilirsiniz.

Bunun için, podcast sayfasında listelenen programlardan takip etmek istediklerinize abone olmanız yeterlidir. Böylece yeni yayınlanan bölümlerden otomatik olarak haberdar olacaksınız.

Açık Radyo'nun Bir Podcast Kanalına Nasıl Abone Olacağım?

Bir podcast servisine abone olmak için, bilgisayarınızda kurulu olan ya da tarayıcınız üzerinden çalışan bir yazılıma ihtiyaç vardır.

Kullandığınız programa bağlı olarak abone olma şekliniz de değişir. Bu iş için en yaygın olarak kullanılan yazılım olan iTunes'a http://www.apple.com/itunes/download/ bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Windows, Mac ve iOS üzerinde iTunes ile abone olmak için abone olmak istediğiniz podcast kanalının sağındaki iTunes bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.

Android işletim sistemi kullanan taşınabilir cihazlar için podcast kanalının sağındaki RSS bağlantısına tıkladığınızda tarayıcınızdan ilgili podcast kanalına ulaşabilirsiniz.

Windows, Mac ve iOS üzerindeki diğer uygulamalar için RSS bağlantısında verilen URL'yi kopyalayarak uygulamanızda kullanabilirsiniz.

Açık Radyo podcast kanallarını en yaygın kullanılan IE ve Firefox gibi tarayıcılarla da dinleyebilirsiniz. 

Eğer tarayıcı olarak Google Chrome kullanıyorsanız bir RSS okuyucu eklentisi yüklemeniz gerekir. Örneğin: RSS Subscription 

Ses dosyaları nasıl çalınır?

Ses dosyalarını çalmak için tarayıcınızı ya da bir çoklu ortam yürütücüsü kullanmanız gerekir.

iTunes dışında bir program ya da servis kullanabilir miyim?

Podcast uyumlu herhangi bir program ya da servis kullanmanız mümkün.

Açık Radyo'nun podcast kanallarına abone olmak için para ödemek gerekiyor mu?

Hayır, bu servis Açık Radyo tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Bir ses dosyasını indirmek ne kadar sürer? Internet bağlantımın hızının ne olması gerekir?

Podcast'leri indirmek ses dosyasının büyüklüğüne ve internet bağlantı hızınıza bağlıdır. Dosya büyüklükleri 20-40 Mb. arasında olduğu için hızlı bir bağlantı gereklidir.

Podcast dinlemek için mp3çalar gerekir mi?

Hayır. Bilgisayarınızda da ses dosyalarını dinleyebilirsiniz. Ses dosyalarını cep telefonları da dahil olmak üzere mp3 dosyalarını çalan herhangi bir aygıtta dinleyebilirsiniz.

Podcast teknolojisi hakkında daha detaylı bilgi almak için:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Podcast

http://en.wikipedia.org/wiki/Podcast

http://www.itunes.com

Kullanabileceğiniz çeşitli podcast çalıcılarının listesine ulaşmak için:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_podcatchers

Haklar ve Koşullar

Açık Radyo'nun podcast servisi ile yayınlanan ses dosyalarının bütün hakları Anafor Radyo Yayıncılık A.Ş'ne aittir; bu dosyalar hiçbir şekilde değiştirilemez ve ticari bir amaçla kullanılamaz.