Sanatın Ötesindeki Yol: Can Altay ile tasarım ofisi Future Anectodes'un Hollanda'daki Van Abbemuseum için tasarladığı sergiyi Çelenk Bafra konuştu.

Hariçten Sanat
-
Aa
+
a
a
a
Van Abbemuseum Sergi Planı
Hariçten Sanat: 28 Ağustos 2017
 

Hariçten Sanat: 28 Ağustos 2017

podcast servisi: iTunes / RSS

İstanbul merkezli tasarım ofisi Future Anectodes'un kurucuları Aslı Altay ve Can Altay, Hollanda’nın Eindhoven kentinin uluslararası modern ve çağdaş sanat müzesi Van Abbemuseum koleksiyonunu yeniden ele alarak tasarladılar. Alexander Domer’in 1947 yılında yayımlanan kitabının da başlığı olan ve "sanatın ötesindeki yol" anlamına gelen “The Way Beyond Art” adlı bu kapsamlı koleksiyon seçkisi, 3 Ocak 2021 tarihine dek Van Abbemuseum'de yenilenen versiyonlarıyla ziyaret edilebilir.  Sergide Türkiye'den Leyla Gediz, Nilbar Güreş, Aydan Mürtezaoğlu, Füsun Onur gibi farklı kuşaklardan kadın sanatçıların çalışmaları da yer alıyor. 

Bu vesileyle sanatçı/akademisyen Can Altay ile bir araya gelen Hariçten Sanat programcısı Çelenk Bafra, "The Way Beyond Art" sergisinin tasarım konseptinin yanı sıra Can Altay'ın Van Abbemuseum koleksiyonuna giren "Işık ve Dürbünler (Ayrı Ufuklar)" adlı çalışmalarını konuştu. 

Van Abbemuseum ve sergi hakkında bilgi için: https://vanabbemuseum.nl/

Future Anecdotes Istanbul: Aslı Altay grafik tasarımcı ve Future Anecdotes Istanbul’un (FAI) kurucusu. İstanbul merkezli tasarım stüdyosu FAI, sanatçılar, mimarlar, küratörler, yayıncılar ve kültür kurumlarıyla yakın temas içerisinde çalışıyor. Sergiler, yayınlar ve kimlik sistemleri gibi tanımlı bir alanda iş üreten FAI, tasarımın görsel, yazınsal ve mekansal mecralarda anlatı kurma becerileri üzerine odaklanıyor. FAI'nin kurucu ortağı sanatçı Can Altay ise, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevini sürdürüyor. Genelde kamusal mekan ve iletişim ekseninde projeler üstlenen ikili, kent mekanı ve sergi bağlamında iz bırakan tartışma platformları oluşturuyorlar. Yayıncılık ve sergilemenin potansiyellerini ve sınırlarını zorlayan projelere imza atan Aslı ve Can Altay, tasarımı hizmet olarak görmektense editoryal araç olarak ve bütüncül işbirliği içerir şekilde ele almalarıyla tanınıyor.