26.06.2018 FSD9: Türkiye, Türkiye’ye, Türkiye’de, Türkiye’den 1

Flanörün Seyir Defteri
-
Aa
+
a
a
a

 

Her açıdan kritik ve heyecanlı günler geçiriyoruz. İlk kez Türkiye’ye dokunan, yolu bir şekilde bu coğrafyadan geçen şarkıcı ve gruplardan müzik dinletiyoruz, programımız içinde. Türkiye’ye yüzünü dönmüş, Türkiye’de konuşlanmış, bazen de yolu Türkiye’den geçen müzisyenler var bu hafta… Bir ‘Türkçe müzik’ programı sayılmaz bu yüzden.

Çok ‘canlı’ bir program bu haftaki: parçalarını çaldığımız alternatif ve bağımsız müzisyenlerin arasında Can Kazaz, Can Ozan ve Can Güngör bulunuyor. Çoğunluğu naif, doğal ve mütevazı yeteneklerden çok nitelikli örnekler dinliyoruz. Bu bağımsız müzisyenler arasında, üçüncü, dördüncü albümünü yapmış, artık kendilerine ait bir kitleye sahip, belli bir popülerlik yakalamış şarkıcı ve gruplar olduğu gibi, adı yeni duyulan ya da çok az bilinenler de bulunuyor. Programda, ünü yurt dışına taşan köklü Türkiyeli gruplardan Rebel Moves’u dinliyoruz. Sanatın çok farklı noktalarında yaratıcılığını kullanan Erkin Gören; sesinin oldukça iyi olduğunu fark ettiği Cem Yılmaz’la bir düet yapan Yasemin Mori; bulunduğumuz coğrafyadan, birbirinden farklı kimlikteki müzisyenleri bünyesinde toplamış No Land grubu bu haftanın konuklarından sadece bazıları…

Masal sesli şarkıcı Nil İpek, kendine özgü bir tarzda yorumladığı Nihavend makamında bir şarkıyı cover’larken, Türkiye’deki alternatif müziğin avangart isimlerinden Büyük Ev Ablukada, bu haftanın listesinde akustik çalışmalarından bir tanesiyle yer alıyor.

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Peyk İçimdeki İz İçimdeki İz 3:53
Yüzyüzeyken Konuşuruz Para Hâlâ Bende Otoban Sıcağı 3:25
Canozan, Dolu Kadehi Ters Tut Aklım Hep Firarda Aklım Hep Firarda 3:11
Erkin Gören Arkadaşımı Yedim Robust 2:47
Melis Danişmend Sarhoşken Pişkin Ayıkken Pişman Daha Az Renk 3:13
Can Kazaz Kendi Halimde Eski Usûl 3:12
Ebru Berker Küçük Bir Parça Sıradan Bir Şarkı ve Sıradan Bir Şarkıcı 0:26
Can Güngör Yalnız Ölmek Yalnız Ölmek 3:47
Büyük Ev Ablukada En Güzel Yerinde Evin Full Faça 4:01
Yasemin Mori, Cem Yılmaz Konyak Estrella 3:00
No Land Niyə Belə Uzundur Bu Yollar Aramızda 3:49
Nilipek. Gözleri Aşka Gülen Gözleri Aşka Gülen 4:17
Rebel Moves French Fries a La Turca Are You Satisfied? 3:54