15.05.2018 FSD3: Gökkuşağı renkleri ve havadaki dişil enerji 1

Flanörün Seyir Defteri
-
Aa
+
a
a
a

 

Gözünüzü kapatın, gökkuşağı renginde bereler giymiş insanları, yüzünüzdeki akşamüstü meltemini ve havadaki dişil enerjiyi hissedin. Portekizce, İtalyanca, Fransızca, İngilizce ve Arapça şarkılardan oluşuyor bu haftaki programımız...

Bu programda, çoğunlukla Fransa listelerinde yer alan ve 2008-2016 yılları arasında müzik pıyasasına sunulmuş parçalarla karşınızdayız. Hayal etmenizi istediğimiz atmosferde; bedenlerinde takılar taşıyan, kendileri de bereleri gibi renkli insanlar, vurmalı çalgılar, elle tutulan ritmler var. Çime ya da kuma basan ayaklar ise çıplak. Ortama kadın yumuşaklığında bir enerji hakim. Sevgi, barış ve bütünlüğü içinizde hissedeceğiniz, tam özgür olduğunuzu duyumsadığınız bir yerdesiniz. Orada yalnız huzur, sevgi ve mutluluk var. 

Bu huzurun yanı sıra, sizi gülümsetecek bazı sürprizler de içeriyor bu haftaki programımız. "Nedir bunlar peki?" diyorsanız, programı dinlemeniz gerekecek.

Bu hafta, Joe Victor ya da Drunksouls gibi ismi öyle fazla duyulmamış gruplar olduğu gibi, Youtube'da videosu 13 milyon kişi tarafından izlenmiş Hollandalı Sharon Kovacs gibi müzisyenler de var. Tıpkı su gibi yumuşak ve akıcı bu dişil enerjinin içinde, bir şekilde bir arada yer alıp, bizleri bambaşka yerlere götürüyorlar. Şefkatli tınılarıyla sizi sarıp sarmalayacak bir program söz konusu. Bu sevgi dolu kolların merhametine kendinizi bırakmaya ne dersiniz? 

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
Drunksouls Human Race Just Before Chaos 3:44
Ayo Slow, Slow (Run, Run) Gravity at Last 3:29
Winston McAnuff & Fixi Garden of Love Garden of Love - EP 3:52
Marisa Monte, Rodrigo Amarante O Que Se Quer O Que Voce Quer Saber De Verdade 2:47
Igit Million Cigarettes Like Angels Do 3:18
Waldeck, la Heidi Shala-lala-la (feat. la Heidi) Gran Paradiso 3:15
Melissa Laveaux Dew Breaker Dying Is a Wild Night 3:42
Kovacs Diggin' Shades of Black 3:23
Stromae Papaoutai Racine Carrée 3:52
Joe Victor Love Me Blue Call Pink Riot 3:09
Orange Blossom Ya Sîdî Under the Shade of Violets 5:49
Mayra Andrade Rosa Lovely Difficult 3:14
Drunksouls Chaos Just Before Chaos 3:19