05.06.2018 FSD6: Işıl ışıl, tatlı ve dingin

Flanörün Seyir Defteri
-
Aa
+
a
a
a

 

Bu programın anahtar sözcükleri de bunlar… Bir hamağınız varsa, sallanırken programı dinleyebilirsiniz. En azından dinlerken arkanıza uzanın ve keyfinize bakın. Gözleriniz yavaşça kapanırken, bugün başınıza gelenleri tamamen unutuyorsunuz.

Kalabalık Berlin’li grup 17 Hippies’le başlıyor bu haftanın listesi. Daha sonra da, keyifli caz tınıları, trompetin o rahatlatıcı tonunu duyacağınız parçalarla sürüyor. “Bana berbat şeylerden söz eden güzel şarkılara bayılıyorum,” diyen Tom Waits, kulağa bir vasiyet gibi gelen şarkısıyla bize huzur vermeyi başarıyor. Avustralya’dan, İngiltere’den, yine Belçika ve Fransa’dan gelen müzisyenlerl dinlerken, bir saatin nasıl geçtiği anlaşılmıyor. Sinyal müziğimizin kahramanı Charlie Winston, yine bir şarkısıyla programımıza konuk oluyor.

Bu hafta, mutlulukla ilgili sohbet ediyoruz. Flanörün, yaşamını zenginleştirmek için, kendi keyfi, ‘içi öyle istediği’ için aylak olduğundan, kişisel mutluluğunu burada yakaladığından söz ediyoruz. Mutluluğu ‘dışta’, yani dışarıdaki şeyler, kişiler ya da olaylarda değil, tamamen ‘içte’ bulmaktan dem vuruyoruz.

Mutlulukla ilgili bir de anketimiz var. Hem programda, hem de sosyal medya hesaplarımızda duyurduğumuz gibi, kaydedeceğiniz sesli mesajları, mail adresimize ([email protected]) göndermenizi rica ediyoruz. Bunlar arasından seçeceğimiz sesli mesajları yayımlayacağız. Böylece siz de programda sesinizi duyurma fırsatı yakalamış olacaksınız.

Bu haftaki programın kaydını buradan dinleyebilirsiniz:

Şarkıcı / YorumcuParça AdıAlbüm AdıSüre
17 Hippies Jolies Filles Phantom Songs 3:37
Olu Dara Bubber (If Only) From Natchez to New York 3:04
Erik Truffaz, Sophie Hunger Let Me Go ! (feat. Sophie Hunger) In Between 3:12
Tom Waits Green Grass Real Gone (Remastered) 3:12
Nadeah Odile - Radio Edit Odile 2:52
Tom Odell Sparrow Wrong Crowd (Deluxe) 4:55
Kevin Johansen Timing Sur o No Sur 3:53
Cocoon, Natalie Prass Retreat Welcome Home 3:30
Charlie Winston My Life as a Duck Hobo 3:42
dEUS Nothing Really Ends Selected Songs 1994 - 2014 5:29
Deluxe Tum Rakak Stachelight 4:36
Ezechiel Pailhes Le Fou du Phare Tout va Bien 4:17