Koku ve Tat

02 Ekim 2018
Bu hafta Açık Bilinç’te, Vedat Ozan’la "kokudan gelen ve kokuya giden şeyleri" konuşmaya devam ediyoruz. Biyolojik olarak itici/çekici kokulardan söz edebilir miyiz? Kötü koku hastalıkların nedeni mi, sonucu mu? İlk parfümler nasıl ortaya çıktı? Peki, parfümün Mesih'le ne ilgisi var?
25 Eylül 2018
Bu hafta Açık Bilinç’te, "Bilimde, Felsefede ve Sanatta Koku ve Tat Algısı" serisine devam ediyoruz. Canlılarda farklı koku algısı eşiklerinin olması ne demek? Vücut kokusu bir tür ‘biyokimlik belgesi’ olarak görülebilir mi? Kokular yoluyla hastalık teşhisi yapılabilir mi? Kokunun tarihsel ve kültürel kodları neler? Yazar, koku uzmanı, parfümör, ve Açık Radyo programcısı Vedat Ozan ile konuşuyoruz.
18 Eylül 2018
 Bu hafta Açık Bilinç’te, Prof. Hakan Gürvit ile koku ve tat algısının nörobilimini konuştuk.
11 Eylül 2018
Açık Bilinç’te, “Bilimde, Felsefede, ve Sanatta Koku ve Tat Algısı” serisine, duyular dünyasının ilginç sorularıyla başlıyoruz: Dokunma ve işitmeyle görmek nasıl mümkün? Yeni bir "manyetik duyu”ya sahip olabilir miyiz? "Yapay burun" lu robotlar mümkün mü?